SEGRE

Fins a 40 autocars de Lleida a la manifestació a Madrid

Uns 2.500 lleidatans a la protesta de dissabte contra el judici de l’1-O

Fotografies dels lleidatans a la protesta a la Gran Via

IMATGES. La manifestació contra el judici del procés a Barcelona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns quaranta autocars sortiran de les comarques de Lleida dissabte cap a Madrid, on l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural han convocat una manifestació en contra del judici als líders independentistes presos. Són una desena més que els que es van noliejar per a la protesta que es va celebrar el 16 de febrer a Barcelona, també contra el judici. Glòria Segarra, membre del Secretariat Nacional de l’ANC a les comarques de Ponent, va explicar ahir que aquest augment podria deure’s al fet que “molta gent va amb cotxe” a la capital catalana, però no a Madrid.

L’ANC calcula que els autocars traslladaran dissabte uns 2.500 lleidatans fins a la capital espanyola, tot i que hi ha moltes altres persones que s’han organitzat per anar en cotxe, moto o autocaravana.

Segarra va apuntar que la majoria dels autocars sortiran cap a les 08.00 hores i tornaran a partir de les 21.00 hores, una vegada hagi acabat la protesta. “Malgrat les reticències inicials d’anar a Madrid, finalment la gent s’ha animat i estem molt contents perquè se superaran les expectatives inicials”, va dir Segarra. Així mateix, va apuntar que els lleidatans s’han afegit a la mobilització també “pel fet que hi hagi moltes entitats de Madrid que ens donin suport i que vinguin col·lectius i entitats d’altres llocs de l’Estat.

Per la seua banda, la coordinadora de l’ANC a Lleida ciutat, Rosa Burrell, va apuntar que des del Camp d’Esports de la capital del Segrià sortiran quatre autocars (dos de fletats per l’Assemblea Nacional Catalana) i dos més per Òmnium. Burrell també es va mostrar satisfeta amb el volum d’assistents a la manifestació de dissabte i va apuntar que “al principi només prevèiem un autocar”. En aquest sentit, del Segrià sortiran 12 autocars, 10 de l’Urgell, 5 del Pla d’Urgell, 6 de la Noguera i la Segarra, 4 de les Garrigues i el Solsonès, 2 dels Pallars i l’Alta Ribagorça i 1 de l’Alt Urgell.

tracking