SEGRE

MUNICIPIS INVESTIGACIÓ

La Fiscalia investiga l'alcalde d'Almacelles per frau contractual

Ibarz rebutja qualsevol intenció delictiva i només contempla algun error administratiu

La Guàrdia Civil i la comitiva judicial es van emportar unes 30 caixes.

La Guàrdia Civil i la comitiva judicial es van emportar unes 30 caixes.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia investiga l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, per frau contractual contra l’administració pública. Així ho van assegurar ahir fonts pròximes al cas després de l’escorcoll que la Guàrdia Civil i la comitiva judicial van dur a terme dimarts a la seu de l’ajuntament (vegeu SEGRE d’ahir). Els agents van acabar de clonar el servidor del consistori a mitjanit. Això va prolongar la presència d’alguns membres de l’institut armat al consistori cinc hores més enllà de les onze que va durar l’escorcoll.

L’advocat de l’alcalde, Marc Molins, va recordar que aquesta “és la segona vegada que clonen el servidor”, després de l’escorcoll que van portar a terme els Mossos el 2016, a la recerca de presumptes irregularitats en la contractació de personal. El lletrat del despatx Molins & Parés va instar que la justícia “faci la seua anàlisi i després, si és necessari ja ens defensarem”.

Per la seua part, l’alcalde es va declarar disposat a prestar declaració “com més aviat millor” i va insistir a rebutjar qualsevol delicte en l’acompliment del seu càrrec. “Si existeix alguna irregularitat serà un error administratiu”, va dir, i va apuntar que “en cap cas no hi ha hagut intenció de vulnerar la normativa”, cosa necessària per considerar l’existència d’un delicte contra l’administració pública. Va insistir en les sospites que l’escorcoll va tenir l’origen en una denúncia per motivacions “polítiques” des de les files de l’oposició poc abans de les eleccions municipals.

L’oposició estudia forçar un ple per demanar explicacions L’oposició d’Almacelles estudia forçar la convocatòria d’un ple perquè l’alcalde, Josep Ibarz, doni explicacions sobre l’escorcoll de la Guàrdia Civil de dimarts. En aquest sentit, Ibarz va trucar ahir alguns portaveus de l’oposició per explicar-los els fets, encara que Laia Martí (Almacelles Lliure) no va rebre cap trucada del primer edil. No obstant, Martí va apuntar que “ja demanarem explicacions per altres vies”. Ignasi Comella (ERC) va lamentar que Ibarz no els atengués el mateix dimarts quan se’n va anar la Guàrdia Civil.

tracking