SEGRE

DEMOGRAFIA PROJECTES

L'Estat combat la despoblació rural

El Govern prepara un pla per garantir la “igualtat” entre territoris amb mesures com garantir una bona cobertura de telefonia mòbil i banda ampla de qualitat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissionada del Govern davant del Repte Demogràfic, Isaura Leal, va anunciar ahir en un acte al qual també va assistir la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, que l’Estat prepara un paquet de mesures contra la despoblació. Leal va apuntar que es tracta d’una “estratègia que faci front als riscos demogràfics i a la pèrdua de població d’una part important dels nostres pobles”. També té com a objectiu combatre el “progressiu envelliment del territori i a l’abandó d’aquests entorns, fonamentalment per part de joves i de dones”. Leal va recordar que el Consell de Ministres va debatre ahir sobre una dotació pressupostària de fins a 150 milions per continuar estenent la banda ampla. En les pròximes setmanes es presentarà un informe “fonamentat i rigorós” al Consell de Ministres sobre les necessitats que cal abordar i les mesures a aplicar. Entre aquestes, destaca un pla de “connectivitat territorial per dotar d’una bona cobertura de telefonia mòbil i banda ampla de qualitat per generar oportunitats al territori”. “La despoblació és un símptoma, però la greu malaltia és la desigualtat d’oportunitats” respecte a les grans ciutats, va apuntar Leal.

Per aquest motiu, es va reunir ahir amb representants dels consells de l’Alt Urgell, la Ribagorça, les Garrigues, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i la Segarra, en una trobada en què van compartir les necessitats i propostes “de les persones que viuen fora dels grans nuclis urbans i dels que es defensen un projecte de vida en el medi rural i les zones de muntanya”.

Leal i Cunillera, durant la reunió amb els consells comarcals.

Leal i Cunillera, durant la reunió amb els consells comarcals.SUBDELEGACIÓN DEL GOBIERNO

tracking