SEGRE

TURISME BALANÇ

Els esports d'aventura i la pesca animen les reserves als Pallars

Bones previsions en establiments i empreses de ràfting per a Setmana Santa

Imatge de la posada en marxa de l’escola de pesca municipal de Baro, a Soriguera.

Imatge de la posada en marxa de l’escola de pesca municipal de Baro, a Soriguera.MARISOL/ESCOLA PESCA SORIGUERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’inici de la temporada dels esports d’aventura i l’arrancada de la campanya de pesca animen les reserves en hotels, càmpings i cases rurals dels Pallars. Així ho va assegurar ahir el director del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, que va apuntar que al Pallars les ocupacions oscil·len ara al voltant del 55 per cent, mentre que els que es troben a prop de les pistes d’esquí són entre el 90% i el 95 per cent. Així mateix, a Naut Aran i Vielha les reserves són entre el 75 i el 80 per cent. En aquest sentit, Alegre va assenyalar que els establiments ja compten amb un bon nivell de reserves per a Setmana Santa (la tercera setmana d’abril). “Venim de caps de setmana molt bons pel que fa a ocupació”, va dir Alegre, i ara els visitants que arriben al Pirineu “ho fan per l’esquí, el ràfting, el barranquisme, el senderisme i per pescar”.

L’inici de la temporada de pesca de mitja muntanya va començar ahir amb queixes dels pescadors, ja que es van habilitar només cinquanta permisos via electrònica per a la captura sense mort a la Pallaresa, pocs segons els aficionats. Molts van haver de treure llicències en establiments autoritzats.

Per la seua banda, el responsable de les empreses d’esport d’aventura al Sobirà, Flòrido Dolcet, va explicar que “ja hi ha reserves de cara a les pròximes setmanes i també per a Setmana Santa”.

Així mateix, Dolcet va apuntar que la campanya d’aquest any tindrà diversos al·licients. Un és l’estrena del nou salt de l’Hostalet, que serà un nou atractiu a la Noguera Pallaresa i permetrà millorar la navegabilitat del riu. Dolcet va apuntar que esperen les obres a la presa de Sossís, que permetran fer navegable la Pallaresa en tot el tram comprès entre Llavorsí i la Pobla de Segur.

Soriguera obre l’escola de pesca municipal al nucli de Baro

Baro, a Soriguera, va inaugurar ahir l’escola municipal de pesca, la primera del Pallars Sobirà i, segurament, de Lleida, segons l’alcalde, Josep Ramon Fondevilla. S’ubica a les antigues escoles i programarà activitats per als nens des de mitjans de març fins a finals d’octubre cada cap de setmana, a excepció de l’agost, que hi haurà tots els dies. L’Escola de Pesca compta amb tres objectius: la divulgació i promoció turística, la formació dels nens a les escoles en una activitat que no s’ha de deixar perdre i en què cal formar; i l’educació mediambiental.

tracking