SEGRE

MOBILITAT FERROCARRIL

Més de la meitat dels maquinistes del tren de la Pobla se'n van a Renfe

El tren de la Pobla va registrar entre l’agost del 2017 i el juliol del 2018 més de 209.000 viatgers, la majoria de Lleida a Balaguer.

El tren de la Pobla va registrar entre l’agost del 2017 i el juliol del 2018 més de 209.000 viatgers, la majoria de Lleida a Balaguer.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set dels dotze maquinistes de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a la línia de la Pobla la deixaran per anar-se’n a treballar a Renfe. Firmaran els seus contractes de formació dilluns i s’incorporaran de forma gradual, en un període que podria prolongar-se tres mesos. Així ho va corroborar ahir FGC, que ha obert una convocatòria d’ocupació. Així mateix, ha demanat a Renfe que incorpori aquests maquinistes a mesura que tingui substituts. La línia de la Pobla ha tingut una “alta rotació” de maquinistes des que FGC va assumir-ne la gestió el juliol del 2016. Fonts sindicals estimen que més d’una desena han marxat a Renfe en aquest període. Ho atribueixen al fet que conduir trens en aquesta línia exigeix una alta qualificació professional i cobren uns sis mil euros menys que els de línies de FGC a l’àrea metropolitana. Els primers 1,9 quilòmetres de vies des de l’estació de Lleida no van passar a mans de la Generalitat amb el traspàs de la línia el 2005. Continuen sent de propietat estatal i només hi poden circular maquinistes amb títol de conducció de categoria B, una cosa no exigida en altres línies de FGC. Això va obligar a formar el seu propi personal per obtenir-lo el 2016. De la plantilla inicial només en queden dos i ara l’empresa exigeix aquesta llicència.

tracking