SEGRE

ADMINISTRACIÓ PERSONAL

El consell de les Garrigues paga 172.000 € per acomiadaments

Després de sentències que els declaren improcedents i obliguen a indemnitzar || Dos tècnics que l’ens va fer fora el 2013

Imatge d’arxiu de la seu del consell de les Garrigues.

Imatge d’arxiu de la seu del consell de les Garrigues.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos acomiadaments declarats improcedents per sentències judicials obliguen al consell comarcal de les Garrigues a pagar més de 172.000 euros. Són les indemnitzacions que els tribunals han establert per a una assessora jurídica i un delineant que van formar part de la plantilla de l’ens comarcal fins al 2013, i que van ser acomiadats durant el mandat anterior després d’al·legar motius econòmics. En cap dels dos casos els magistrats no van considerar que la necessitat econòmica quedés degudament acreditada.

L’actual equip de govern del PDeCAT ha d’afrontar les indemnitzacions pels acomiadaments. La primera, l’any passat, de més de cent mil euros per a l’assessora jurídica, segons va explicar el president del consell, Antoni Villas. El mes de gener passat, el Tribunal Suprem va ratificar la declaració d’acomiadament improcedent en el cas del delineant i exigeix indemnitzar-lo amb més de 72.000 euros. Villas va indicar que aquesta segona indemnització és prevista ja en una partida dels pressupostos de l’ens comarcal per a aquest any. El president del consell va recalcar que “és una situació que ens hem trobat” arran d’acomiadaments durant el mandat anterior, quan la presidència estava en mans de Juli Muro. Villas va lamentar que aquests conflictes laborals acabessin als tribunals en lloc de buscar solucions negociades.

tracking