SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Un pres escapat a Lleida admet que va violar una dona en un permís

Fiscalia i acusació particular demanen 70 anys de presó per a Tomás Pardo, ‘el violador de Martorell’ || La víctima reclamarà una indemnització a la Generalitat

Montse, a l’esquerra, va ser víctima de Pardo el 2002 i ahir va protestar davant l’Audiència de Barcelona.

Montse, a l’esquerra, va ser víctima de Pardo el 2002 i ahir va protestar davant l’Audiència de Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tomás Pardo, conegut com el violador de Martorell, va reconèixer ahir davant de l’Audiència de Barcelona que va segrestar, va violar i va intentar matar una dona l’octubre del 2016 durant un permís de tres dies del Centre Penitenciari Ponent, on complia una condemna de 26 anys de presó per uns fets similars ocorreguts el 2002. La Fiscalia i l’acusació particular, en un judici a porta tancada després que ho sol·licités la víctima, van demanar una condemna de 70 anys de presó. L’home va assaltar la víctima a Igualada, la va obligar que el portés a Martorell i allà la va violar i la va agredir brutalment. Va estar 25 dies hospitalitzada i pateix greus seqüeles.

L’advocat de la víctima, Mariano Marín, va explicar que acudiran també a la via contenciosa administrativa per a la reclamació de responsabilitat civil a la companyia que assegurava les conselleries d’Interior i de Justícia de la Generalitat a l’entendre que si Pardo estava a la presó per fets similars “òbviament havien fallat els mecanismes de control per comprovar si aquesta persona estava en condicions o no” de rebre un permís penitenciari. El Ministeri Públic demana una indemnització de 70.000 euros mentre que l’acusació sol·licita 1,1 milions.

Tomás Pardo va agredir i va violar la dona en el tercer permís que li era concedit després que en unes altres 13 ocasions l’hi haguessin denegat. El jutge de Vigilància Penitenciària va ser qui finalment va donar els permisos davant dels “informes positius” que hi havia en relació amb la seua conducta. Va ser arrestat a la Panadella.

“La justícia és culpable del que ha passat” Montse, una de les víctimes de Tomás Pardo el 2002, va criticar ahir davant de la seu de l’Audiència de Barcelona que “la justícia i el sistema penitenciari són culpables perquè han permès que torni a sortir i que torni a atacar”. La dona va participar al costat d’una trentena de persones en una concentració. Montse també va recordar que “és un violador violent que ho tornarà a fer”.

tracking