SEGRE

INVESTIGACIÓ ESCORCOLLS

La Guàrdia Civil escorcolla el consistori de la Seu i el consell per indicis de delictes

La Guàrdia Civil va escorcollar ahir l’ajuntament de la Seu i el consell de l’Alt Urgell després d’una querella de la Fiscalia presentada arran d’una denúncia de fa sis mesos. La investigació implica l’alcalde, Albert Batalla, i tres càrrecs més del consistori i la corporació comarcal per presumpta prevaricació o malversació, entre altres delictes.

La Guàrdia Civil, davant del consell de l’Alt Urgell.

La Guàrdia Civil, davant del consell de l’Alt Urgell.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Agents de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la comandància de la Guàrdia Civil de Lleida acompanyats per efectius antiavalots del Grup de Reserva i de Seguretat (GRS) de Barcelona van entrar ahir a primera hora del matí a l’ajuntament de la Seu d’Urgell i a l’edifici del consell comarcal de l’Alt Urgell buscant documentació a instàncies del jutjat número 2 de la Seu d’Urgell.

Aquests escorcolls van venir motivats arran d’una querella de la Fiscalia per presumptes delictes contra l’administració pública, prevaricació, malversació, fraus contractuals, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris, segons van confirmar fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Busquen proves de frau contractual i en ajuts, prevaricació, malversació i fins a dos càrrecs més

La investigació implica quatre persones, a les quals se’ls va requisar, prèvia notificació judicial i mentre duri tot el procés, els telèfons mòbils.

Es tracta de l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla (PDeCAT); el primer tinent d’alcalde, regidor d’Hisenda i Urbanisme i president del consell comarcal, Jesús Fierro; l’edil de promoció econòmica, Mireia Font; i la gerent de l’ens comarcal, Sara Camps, que van col·laborar en tot moment amb els agents de la Guàrdia Civil mentre van durar els escorcolls al consistori. Segons ha pogut saber aquest diari, el material sol·licitat pels agents de la policia estaria relacionat amb l’empresa Habitatge i Urbanisme La Seu SLU (HIULS), societat municipal que s’encarrega de la gestió urbanística i sobre la qual la Guàrdia Civil hauria requerit expedients del període 2012-2018, així com subvencions de procedència europea del programa europeu Feder (que presumptament no s’haurien destinat al motiu pel qual es van atorgar) i expedients relacionats amb programes de garantia juvenil de la comarca de l’Alt Urgell. Així mateix, hi hauria concessions d’obres sense els contractes corresponents.

L’actuació parteix d’una querella de Fiscalia, que ha actuat d’ofici després que fa sis mesos rebés una denúncia, segons van apuntar fonts judicials. Els agents que es van personar a l’ajuntament van requerir la presència del secretari, la interventora, dos informàtics i l’arquitecte, entre altres funcionaris municipals, que segons van explicar quan van sortir, van anar aportant la informació de tots els expedients requerits i que al seu parer, no tenien “cap connexió” els uns amb els altres.

Pel que fa a la resta de treballadors, els van ordenar “abandonar els seus llocs de treball sense tocar res”. Al consell comarcal de l’Alt Urgell, la Guàrdia Civil va requisar els telèfons mòbils temporalment a una quinzena de treballadors, que van estar retinguts a la sala de plens de l’edifici fins a última hora del matí.

La Guàrdia Civil, davant del consell de l’Alt Urgell.

La Guàrdia Civil, davant del consell de l’Alt Urgell.C.SANS

La Guàrdia Civil, davant del consell de l’Alt Urgell.

La Guàrdia Civil, davant del consell de l’Alt Urgell.C.SANS

tracking