SEGRE

MUNICIPIS SOLIDARITAT

Voluntaris per acompanyar Mena a Solsona

La seu de l'ajuntament de Solsona

La seu de l'ajuntament de SolsonaA.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Solsona s’adherirà pròximament al programa pilot d’acompanyament per a joves immigrants sense referents familiars que la conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies ha dissenyat per fomentar la convivència i la interacció amb els veïns que tenen centres d’acolliment. L’objectiu és oferir suport emocional a aquests joves per afavorir la seua vinculació amb la societat catalana.

Aquesta funció d’acompanyament anirà a càrrec de persones voluntàries que exerciran com a mentors d’aquests joves. Treballaran amb ells durant un període de sis mesos a un any aspectes com el coneixement i participació en la societat d’acollida, la formació lingüística i laboral o assumir els objectius marcats al seu projecte educatiu individual.

L’ajuntament ha obert el termini perquè els veïns s’apuntin en aquesta iniciativa

L’ajuntament de Solsona convida totes les persones interessades a formar part d’aquest programa com a mentors a posar-se en contacte amb el Pla de Ciutadania i de les Migracions a través de la pàgina ssapsolsones@gmail.com amb les seues dades. Inicialment, qui s’adhereixi al programa donarà suport als set joves que la ciutat acull en un pis de propietat municipal. En cas que s’hi presenti molta gent, també es cobriran les necessitats dels joves del centre d’acolliment temporal de Torà. El mentor o mentora ha de ser major de 25 anys dels joves, a més de participar en la vida social i cultural de la capital. Les relacions dels mentors tindran la supervisió d’un professional.

tracking