SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

L'alpinista mort a Benasc és el valencià Carlos Tudela

Reputat escalador, residia des de feia anys a la Ribagorça

Carlos Tudela.

Carlos Tudela.FEMECV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’home de 62 anys que van morir diumenge després de precipitar-se des de 300 metres al pic Bardamina, a Benasc, és l’apinista i escalador Carlos Tudela, un dels màxims referents de l’alpinisme valencià, segons va informar ahir la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada del País Valencià (FEMECV).

Des de l’entitat el van definir com “una persona tan seriosa i serena com les seues activitats, alpinisme pur, sense ornaments”. Tudela havia ascendit el Khan Tengri, la paret sud de l’Aconcagua i pics dels Alps. També és autor de diverses guies d’escalada al costat de la seua companya Rosa Real.

Carlos Tudela, que feia diversos anys que residia a la comarca de la Ribagorça, es va precipitar al buit després de produir-se el despreniment d’una pedra. Els sanitaris van fer tasques de reanimació però només van poder certificar-ne la mort. La Guàrdia Civil va traslladar el seu cos en helicòpter.

Diumenge va morir un altre excursionista a Tremp. Es tracta d’un veí de Benasc de 55 anys que va patir una caiguda quan baixava d’una ermita a la capital del Jussà. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a les 12.31 hores d’un excursionista accidentat a la zona de Llastarri. L’home, que anava acompanyat d’un grup d’excursionistes, baixava de l’ermita en direcció a Sopeira quan va caure per un desnivell. Els seus companys el van sotmetre a tasques de reanimació a l’espera que arribessin els efectius d’emergències, que ja no van poder fer res per salvar-lo.

tracking