SEGRE

INVESTIGACIÓ INSTITUCIONS

La jutge cita Marlen Minguell i dos més a declarar pel 'cas Boreas'

La cap d’Organització de la Diputació haurà d’aclarir si va intentar influir per beneficiar familiars || Primeres declaracions, encara en fase d’instrucció

La comissió informativa del ‘cas Boreas’ es va constituir dilluns.

La comissió informativa del ‘cas Boreas’ es va constituir dilluns.X.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutge ha citat a declarar per al pròxim 6 de maig la cap d’Organització de la Diputació, Marlen Minguell, el director del Patronat de Promoció Econòmica, Joan Buchaca, i l’exdiputat de CiU Francesc Xavier Ballabriga, dins de la fase d’instrucció del cas Boreas, que investiga presumptes adjudicacions irregulars a la corporació provincial. Minguell hi acudeix com a investigada.

Les citacions arriben sis mesos després de la detenció de l’expresident Joan Reñé i una vintena de persones més el passat 2 d’octubre.

El cas Boreas està dividit en diferents causes, de les quals la principal és la relacionada amb l’adjudicació d’obra pública. En aquest cas, les citacions estan relacionades amb una de les parts secundàries de la causa i podrien deure’s al fet que la jutge busca ampliar informació sobre presumpte tràfic d’influències. Els portaveus dels grups de la Diputació ja han estat informats de les citacions.

El sumari del cas Boreas cita els intents de Minguell perquè un projecte de la seua neboda, valorat en 5 milions d’euros, es beneficiés d’ajuts europeus i va recórrer a Ballabriga, que treballava a la redacció de propostes, per intercedir davant de Reñé. A partir d’una conversa telefònica intervinguda entre Minguell i la seua neboda, els investigadors conclouen que la primera va fer “totes les gestions al seu abast per influir i posar en contacte familiars directes amb càrrecs electes i funcionaris de diverses administracions”.

Segons el sumari, Minguell també va intercedir perquè una hípica que demanava ajuts a la Diputació contractés el seu marit. La jutge que investiga la presumpta trama va acordar ampliar en 18 mesos el termini d’instrucció al tractar-se d’una causa complexa.

La pròxima reunió de la comissió, pendent de l’oposició La pròxima reunió de la comissió informativa de la Diputació sobre el cas Boreas està pendent que els grups de l’oposició presentin les seues propostes sobre el pla de treball. Aquestes han de determinar els temes a tractar, les persones a citar a la comissió i la periodicitat de les reunions. No obstant, alguns portaveus ja van avançar que no presentaran plans de treball al considerar que la capacitat d’acció de l’organisme és limitada.

tracking