SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Presó per amenaçar de mort la seua exparella davant dels fills a Tremp

Condemnat a sis mesos de presó i una ordre d’allunyament d’un any i mig || Va ser l’any passat i la dona ja l’havia denunciat en altres ocasions

Els fets van tenir lloc en un parc de Tremp a mitjans de l’any passat.

Els fets van tenir lloc en un parc de Tremp a mitjans de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a sis mesos de presó un home que va amenaçar de mort la seua exparella a Tremp. A més de la pena de presó, el tribunal li imposa una ordre d’allunyament de 100 metres respecte a la víctima durant un any i mig i la prohibició de comunicar-se amb ella per qualsevol mitjà durant aquest període. Tampoc podrà disposar d’armes durant dos anys. L’Audiència ha ratificat la sentència en primera instància del jutjat penal número 1 de Lleida, que va condemnar l’home com a autor d’un delicte d’amenaces en l’àmbit familiar.

Els fets van tenir lloc, segons la sentència, a mitjans de l’any passat quan “l’acusat es va dirigir a la seua dona quan ella es trobava en un parc infantil en companyia dels fills, i es va iniciar una discussió entre els dos, arran de la qual l’home es va dirigir a la dona dient-li que si perdia els papers per culpa del divorci que pensés que al seu país el cap d’ella ja estaria en un vidre”. La jutge penal va donar “total credibilitat per la coherència i persistència a la declaració de la denunciant”.

El condemnat va recórrer la sentència a l’Audiència de Lleida al considerar que s’havia vulnerat el principi de presumpció d’innocència i que la denunciant va incórrer en contradiccions com la de no concretar la data exacta de les amenaces.

El tribunal determina que les amenaces de mort es van produir “quan la parella va iniciar els tràmits de divorci, és a dir entre el maig i el juliol del 2018 però que, en cap cas, no es remunten a un any abans a la interposició de la denúncia com sosté el recurrent”. A més a més, l’Audiència de Lleida recorda que la dona ja va denunciar l’acusat l’any 2016 “al Grup d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra de Tremp així com davant del Servei d’Intervenció Especialitzada de violència de gènere de l’Alt Pirineu i Aran, la qual cosa vindria a corroborar, encara que sigui de manera perifèrica, el relat dels fets i la situació familiar exposada per la víctima”. El tribunal considera que hi ha prou proves per a la condemna. La sentència ja és ferma.

tracking