SEGRE

Successos

La Guàrdia Civil localitza el cos sense vida d'un muntanyenc francès desaparegut a la Vall d'Aran

Havia sortit aviat aquest diumenge al matí en direcció a L’Artiga de Lin

La Guàrdia Civil localitza el cos sense vida d'un muntanyenc francès desaparegut a la Vall d'Aran

La Guàrdia Civil localitza el cos sense vida d'un muntanyenc francès desaparegut a la Vall d'AranGREIM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha localitzat el cos sense vida d’un muntanyenc francès que havia desaparegut a la Vall d’Aran. El Grup de Rescat en Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil de Vielha, juntament amb el GREIM de Benasc, amb ajuda de la Unitat Aèria d’Aragó, han recuperat aquest dilluns el cos d’aquest home, que s’havia precipitat uns 150 metres mentre practicava esport.

A primera hora s’ha rebut un avís a la Central 062 de la Guàrdia Civil d’Osca informant des d’un refugi que un muntanyenc francès, A.T .R., de 59 anys, havia sortit aviat aquest diumenge al matí en direcció a L’Artiga de Lin a la Vall d’Aran i que va deixar l’esmentat que avisaria quan arribarà, però en no tenir notícies d’ell el posaven en coneixement de la Guàrdia Civil.

Personal de la Unitat Aèria de la Zona d’Aragó juntament amb personal del GREIM de Benasc i metge del 061 s’han dirigit a la zona per recórrer l’itinerari que suposadament hauria seguit el muntanyenc. D’altra banda, personal del GREIM de Vielha ha iniciat les tasques de reconeixement de la zona pertanyent a Lleida.

S’han localitzat unes empremtes a la neu des de l’aeronau, a la zona del Coll deth huro, però s’han vist dificultades les tasques per deixar els especialistes a causa del torb. Una vegada a la zona, els equips de rescat han localitzat una motxilla i uns esquís i una empremta a la neu que feien indicar que el muntanyenc havia caigut pel fort pendent, possiblement a causa de les condicions meteorològiques adverses ocorregudes en aquell moment.

A uns 150 metres ha estat localitzat el cos sense vida del muntanyenc. Els equips de rescat de la Guàrdia Civil han tingut dificultats per arribar fins el lloc, a causa de les contínues caigudes d’allaus a la zona, arribant a caure’n una just al corredor contigu on es trobaven.

Una vegada han introduït el cos a la llitera, l’helicòpter l’ha recollit mitjançant un suport parcial i, a causa de les condicions meteorològiques existents a Lleida, s’ha optat per traslladar-lo fins Benasc.

tracking