SEGRE

AGRICULTURA RECLAMACIONS

El canal Segarra Garrigues exigeix el reg en 991 hectàrees

Parat fa anys per falta de pressupost

Assemblea general del Segarra-Garrigues celebrada ahir a Tàrrega.

Assemblea general del Segarra-Garrigues celebrada ahir a Tàrrega.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pròrroga dels pressupostos de la Generalitat manté aturades les obres en 991 hectàrees de quatre sectors del Segarra-Garrigues al Segrià i les Garrigues que tenen llum verda d’Agricultura des de l’octubre. Segons el president del canal, Josep Maria Jové, són a l’Albagés, el Soleras, Seròs, Aitona, Llardecans, Castelldans i les Borges on es va aconseguir el 60% d’adhesions al reg que exigeix el Govern. Jové va manifestar la preocupació perquè, si bé el projecte ja té l’aprovació de la conselleria, els dos anys de pressupostos prorrogats provoca que no es faci efectiva la partida de 6,9 milions que ha d’aportar. Va recordar que s’està executant el reg al marge esquerre de la zona ZEPA de Verdú, que afecta 343 hectàrees.

El Segarra Garrigues va celebrar ahir l’assemblea ordinària en la qual es va ratificar la proposta de conveni perquè el Canalet de Tàrrega formi part del règim del Segarra-Garrigues.

Quedarà pendent la firma definitiva d’aprovació per part d’Agricultura i d’Infraestructures. Jové va incidir que abans de la firma el Canalet haurà de retirar el pronunciament del 2015 en el qual es declarava persona no grata, qüestió que, segons Jové, ja va quedar conclosa en junta de govern del Canalet però que està pendent de l’aprovació per part de l’assemblea de regants.

tracking