SEGRE

LA CARA DE...

Silveri Caro: «JxCat i Cs viuen de confrontar»

Número 2 del PSC per Lleida

«JxCat i Cs viuen de confrontar»

«JxCat i Cs viuen de confrontar»SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Va governar vostè a Tàrrega al costat del PDeCAT fins al 2017, quan es va trencar l’acord municipal. Va ser pel referèndum?

Crec que Perelló no va suportar la pressió de l’ANC i altres sectors i va forçar la ruptura. Molta gent del que havia estat Convergència ha protagonitzat en poc temps un canvi radical cap a l’independentisme.

És el cas de Perelló? Vull dir: és més ‘puigdemontista’ que ‘pedecadista’?

És puigdemontista perquè aquest sector domina en aquest moment el món postconvergent, però això s’acabarà després del 28 d’abril. Les enquestes assenyalen un enfonsament d’aquest sector. I és normal, perquè la gent té més sentit comú que ells, que no són res sense la confrontació. El mateix passa amb Ciutadans.

Doncs és possible que Pedro Sánchez necessiti els uns o els altres. Si fos aquest el cas, qui escollirà? I qui li agradaria a vostè que escollís?

Tot sembla indicar que és possible que no necessiti ni uns ni d’altres. I si ha d’escollir, Ciutadans ha deixat molt clar que la seua opció és pactar amb PP i Vox. ERC, en canvi, sembla que està disposada a dialogar, la qual cosa és el que la gent vol. I fins i tot JxCat sembla que ara se n’ha adonat i ha canviat el seu discurs, perquè ha vist que la seua idea inicial d’anar a bloquejar no té cap mena de sentit. És millor un mal acord que un bon judici.

Què li sembla el judici del Suprem?

Estic d’acord amb Xavier Melero, l’advocat de Joaquim Forn: Marchena està fent un treball exemplar.

Pensa que hi va haver una rebel·lió?

A nivell personal penso que no es donen els requisits per al delicte de rebel·lió, però està clar que no es van fer les coses bé.

Tampoc no les va fer bé Rajoy i no està a la presó.

Ser un inútil no és delicte.

Diu vostè que el món postconvergent ha viscut un canvi radical. L’ha viscut també el PSC? Defensava l’autodeterminació.

La defensava abans de la Constitució. També defensava el marxisme.

Iceta va dir fa pocs anys que si Catalunya vol un referèndum s’hauria de poder fer.

La pregunta és quin referèndum. Un sobre l’autogovern? Sí, per descomptat. Un sobre la independència? No, perquè la independència és il·legal.

«JxCat i Cs viuen de confrontar»

«JxCat i Cs viuen de confrontar»SEGRE TÀRREGA

tracking