SEGRE

Eleccions 28A. La va encertar el sondeig de SEGRE?

Passades les Eleccions Generals del 28A, recuperem el sondeig de SEGRE i repassem si la va encertar o no

ERC guanyaria les eleccions a Lleida i el PSOE a Espanya, però lluny de la majoria

ERC guanyaria les eleccions a Lleida i el PSOE a Espanya, però lluny de la majoria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat diumenge 21 d’abril SEGRE va publicar un sondeig sobre les Eleccions Generals del 28A realitzat per Infortécnica i en base a 1.600 entrevistes telefòniques. Passada la jornada electoral, i amb els resultats finals, repassem si aquesta enquesta s’hi va aproximar.

Demarcació de Lleida

A la demarcació de Lleida, el sondeig donava un clar triomf d’ERC, seguit per JuntsxCat i assegurava que el PSC recuperaria el diputat perdut. Malgrat el triomf d’ERC, el sondeig li donava un sol escó (n’ha aconseguit dos). La resta els repartia entre JuntsxCat, el PSC i En Comú Podem, que finalment s’ha quedat sense. Pel que fa al percentatge de vot, l'enquesta es va aproximar molt als resultats finals, fins al punt de quadrar amb els resultats finals reals d'ERC, JuntsxCat, el PSC i Cs. 

Cal tenir en compte que ni Vox ni Front Republicà apareixien a l'enquesta, fet que ha tret alguns punts de percentatge de vot a les altres formacions. 

Estat

Pel que fa al total estatal, amb un panorama que es presentava molt més complex, l'enquesta va encertar el triomf del PSOE, al qual li donava 136 escons (n'ha aconseguit 123). També va endevinar, tot i que amb menys força la caiguda del PP (73 contra els 66 reals), es va aproximar als resultats de Ciudadanos (50 contra els 57 reals) i finalment li va donar una pujada més forta a Vox del què realment va ser (31 contra els 24 reals).

En percentatges de vot, l'enquesta de SEGRE es va aproximar molt als resultats de Ciudadanos i PP, mentre que li donava un percentatge més alt PSOE del que realment es va produir. 

(ERC, Jxcat, Bildu, CC, etc...) 8,1% 9,44% 28 37 EX-PODEM

(ECP, Compromís) 1,9% 3,02% 7 8 VOX 8,9% 10,26% 31 24

tracking