SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Li demanen 3 anys per portar 20.750 € en tabac de contraban

Reconeix davant de la jutge que li van pagar per transportar-lo

Intervenen tabac de contraban per un valor d'uns 8.000 euros en les Valls de Valira

Intervenen tabac de contraban per un valor d'uns 8.000 euros en les Valls de Valira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Advocacia de l’Estat va sol·licitar ahir una condemna de tres anys de presó per a un home que va ser interceptat el maig de l’any 2012 a prop de Tàrrega amb un cotxe i un remolc en el qual portava ocultes 5.990 paquets de tabac de contraban procedent d’Andorra valorats en 20.750 euros. En un judici que es va celebrar al jutjat penal número 2 de Lleida, la Fiscalia va sol·licitar una condemna d’entre 21 mesos i dos anys i mig de presó al considerar que s’havia d’aplicar l’atenuant de dilacions indegudes i el pagament d’una multa de 42.000 euros. En canvi, la defensa va demanar una pena de 21 mesos de presó i una multa de 18.000 euros.

L’home va reconèixer en el judici que li van pagar una quantitat de diners per transportar tabac de contraban però que es pensava que portava molta menys quantitat. L’acusat va ser interceptat pels Mossos d’Esquadra la nit del 17 de maig del 2012. Un dels agents que hi van participar va explicar que “vam inspeccionar el vehicle perquè el conductor ens va infondre sospites perquè les seues respostes eren contradictòries. Al maleter del cotxe i del remolc vam descobrir dos dobles fons”.

Va ser interceptat a Tàrrega el maig de 2012 i li van trobar dobles fons al cotxe i un remolc

Els Mossos van trobar uns 4.000 paquets valorats en uns 14.000 euros, per la qual cosa van derivar el cas a la Guàrdia Civil per una infracció administrativa de contraban (és delicte quan la quantitat intervinguda supera els 15.000 euros). Tanmateix, agents de la Guàrdia Civil van practicar un nou escorcoll i van trobar un nou doble fons sota els seients del vehicle en què van localitzar unes 2.000 paquets més, de forma que l’home va passar d’estar denunciat administrativament a ser-ho penalment. El judici va quedar vist per a sentència.

tracking