SEGRE

MEDI AMBIENT POLÈMICA

Maials, Almatret i onze consistoris més porten al jutge l'abocador de Riba-roja

Denuncien també a la CHE que la promotora capta aigua de l’Ebre de forma irregular

Els alcaldes i regidors del Segrià i la Ribera d’Ebre que s’oposen a l’abocador de Riba-roja.

Els alcaldes i regidors del Segrià i la Ribera d’Ebre que s’oposen a l’abocador de Riba-roja.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els ajuntaments de Maials i Almatret i 11 dels 14 consistoris de la Ribera d’Ebre preparen un recurs contenciós administratiu contra la llicència d’obres de l’abocador de residus industrials de Riba-roja. El recurs es presentarà la setmana que ve i els alcaldes han denunciat també a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre que l’empresa promotora (la unió temporal d’empreses L’Estaca, d’Urbaser i Griñó) capta aigua del riu Ebre de forma irregular. Així mateix, han denunciat davant d’Urbanisme que s’han dut a terme actuacions que no estan previstes al permís d’obres. Els primers edils van insistir ahir que no s’oposen a la implantació d’indústria, però que rebutgen que aquest projecte encaixi amb les manufactures que poden ajudar a donar el relleu a l’activitat química i nuclear.

L’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Joan Juncà, va llegir un manifest en el qual denuncien actuacions “incorrectes i irregulars” en la construcció de la primera fase de l’abocador. Segons els opositors al projecte no s’està complint el pla urbanístic del projecte, aprovat el 2010. Juncà va acusar l’alcalde de Riba-roja, Antoni Suárez, d’actuar amb “doble arrasador” i va assegurar que no descarten emprendre accions penals contra l’ajuntament.

No obstant, Juncà va assegurar que són “favorables a la implantació d’indústria a la comarca”, encara que va apuntar que “un abocador no és una indústria”. Va denunciar que l’ajuntament “fins i tot fa de mitjancer entre l’empresa i els afectats pels danys de les obres executades al marge de la llicència”.

tracking