SEGRE

MUNICIPIS COMUNICACIÓ

Japonesos s''apropien' de l'antic web d'un municipi lleidatà

El ‘nou’ web Farrera.org.

El ‘nou’ web Farrera.org.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Farrera ha estrenat una nova pàgina web municipal, amb la direcció ajuntamentfarrera.cat. Tanmateix, per ara resulta molt difícil de localitzar: no apareix encara a les primeres pàgines de Google, el cercador majoritari; mentre que els enllaços des de pàgines oficials de la Generalitat, la Diputació i altres institucions condueixen a l’antiga adreça web del municipi, Farrera.org. Aquesta última se l’ha apropiat una empresa japonesa amb seu a Osaka: va inscriure al seu nom aquest domini a internet tan aviat com va expirar el termini en què el consistori tenia aquesta antiga denominació, ara en desús, sense que ningú la renovés.

El web Farrera.org mostra ara publicitat i textos en japonès. Un enllaç insta l’antic titular de la pàgina a posar-se en contacte amb el nou propietari del domini, l’empresa GMO DigiRock, per recuperar-lo. L’ajuntament no en tenia constància fins ahir, quan va expressar la seua sorpresa al saber què se n’ha fet, de l’antic web municipal.

Anys enrere s’havient donat situacions semblants en altres institucions. Així, una empresa va adquirir l’antiga adreça web de la Diputació l’any 2008 i la va utilitzar durant un temps per redireccionar els usuaris a un web de contingut eròtic.

tracking