SEGRE

COMARCAS

Torra anima els emprenedors a lluitar per aconseguir una “república sostenible”

El president confia que enguany l’atur baixarà a nivells anteriors a la crisi i apunta que “l’economia catalana va bé” || Presideix l’entrega dels Premis Cambra de la Cambra de Comerç de Tàrrega

Imatge del president Torra amb els premiats a la novena edició dels Premis Cambra.

Imatge del president Torra amb els premiats a la novena edició dels Premis Cambra.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar ahir als emprenedors que continuïn exercint el seu “lideratge empresarial” per aconseguir d’aquí a deu anys “una república sostenible”, “un país més cohesionat en el qual tots els ciutadans puguin tenir les mateixes oportunitats per tirar endavant els seus projectes de vida”. El president també va fer referència a la importància de “retenir el talent”. Per a Torra, “Catalunya necessita confiança i esperança, saber que està tirant endavant i que l’economia va bé” com demostren les dades. Va recordar que “es creen més empreses de les que es destrueixen” i que “la creació neta d’empreses a Catalunya és superior a la de Madrid des del 2013”. Torra també va destacar que “hem començat l’any amb un repunt de l’activitat industrial” i que feia 64 mesos que “abaixàvem l’atur, per la qual cosa esperem acabar l’any amb un índex com el que teníem abans de la crisi, el 2008”.

El president de la Generalitat va fer aquestes declaracions en el marc de l’entrega de la novena edició dels Premis Cambra, que entrega la Cambra de Comerç de Tàrrega. Es va reconèixer 5 empreses de les quals Torra va destacar “l’excel·lència del talent, la voluntat de seguir i persistir i el coratge així com l’ambició d’algunes i la vocació social d’altres”. Entre les firmes premiades destaca el centenari celler Castell del Remei, que elabora 800.000 botelles de vi a l’any en les seues 150 hectàrees i exporta en més d’una quarantena de països dels cinc continents. El vitivinicultor Tomàs Cusiné va recollir el guardó i va posar de relleu “el potencial del vi i del territori de Lleida”.

També van ser premiades la Farinera Roca d’Agramunt (creada el 1939 i dedicada a la fabricació de farines naturals); Fundicions Montfort de Bellpuig (de 1941, que es dedica a la fabricació de peces fosses en aliatges d’alumini); Laumont de Tàrrega (líder a Espanya del comerç a l’engròs de bolets i trufes i que exporta a més de 30 països) i Soc Chef de Tàrrega (dedicat a la fabricació d’ingredients d’origen natural i altíssima qualitat per a la gastronomia i la pastisseria).

L’entrega dels Premis Cambra, que es va celebrar a la finca Els Comdals de Cervera, va servir perquè el president de la Cambra de Comerç de Tàrrega, Delfí Robinat, s’acomiadés després de vuit anys al capdavant de la institució “defensant els interessos del comerç i la indústria del pla de Lleida” de la qual va elogiar “la gran capacitat de lluita i superació”. L’actual procés electoral portarà Carles Giribet al capdavant de la institució.

L’acte, que va reunir més de 200 empresaris del territori, va comptar amb la presència de la presidenta de la Diputació i alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; el president del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, i el president de l’Urgell, Salvador Bonjoch, entre altres autoritats. Torra va visitar Tàrrega, on va ser rebut per l’equip de govern de la capital de l’Urgell, va acudir a les instal·lacions de la Cambra de Comerç i al matí va ser a Artesa de Segre (vegeu el desglossament).

Imatge del president Torra amb els premiats a la novena edició dels Premis Cambra.

Imatge del president Torra amb els premiats a la novena edició dels Premis Cambra.X. SANTESMASSES

tracking