SEGRE

CRÒNICA DES DE

Montferrer reclama més seguretat viària

Los vecinos exigen que se haga la rotonda en la N-260 para evitar un cruce peligroso

El camp de golf d’Aravell, amb més de 200 socis, atreu cada any més de 20.000 persones.

El camp de golf d’Aravell, amb més de 200 socis, atreu cada any més de 20.000 persones.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La construcció d’una rotonda a la carretera N-260 al seu pas pel municipi de Montferrer i Castellbò que millori la seguretat a l’encreuament que divideix el poble en dos és una prioritat sobre la qual coincideix tota la comarca de l’Alt Urgell. La necessitat d’eliminar un dels punts negres d’aquesta via ha estat llargament reivindicada per institucions i veïns, aquests últims organitzats en plataforma que han protagonitzat nombrosos talls de carretera per denunciar retards que consideren injustificats. El ministeri de Foment va comunicar aquest mes de febrer passat que havia refet el projecte i va anunciar l’execució de les obres per als pròxims mesos, a l’espera de l’aprovació dels pressupostos de l’Estat. Uns treballs sobre els quals l’ajuntament que surti dels pròxims comicis s’haurà de marcar com a prioritat per aconseguir una infraestructura que el territori espera des de fa més de vint-i-cinc anys.

L’ampliació del sòl industrial és una altra de les prioritats sobre les quals treballa des de fa alguns mesos el municipi. Després d’esgotar les parcel·les de l’actual polígon, de gairebé catorze hectàrees i en les quals hi ha instal·lades fins a 29 empreses, el consistori ha efectuat l’aprovació inicial d’un pla parcial que modifica el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal vigent, de l’any 2010, i que dotarà el polígon d’una superfície total de 55.272 metres quadrats, subdividits en tres sectors independents, per atreure noves empreses al municipi que afavoreixin la dinamització econòmica del territori.

El municipi és el més extens de la comarca de l’Alt Urgell (176,7 quilòmetres quadrats) i inclou gairebé una trentena d’entitats, i a banda de l’activitat industrial que es desenvolupa al polígon, l’agricultura i la ramaderia estan també entre les activitats econòmiques principals, amb més d’una quinzena d’explotacions entre les quals predominen les de vaques de llet i de carn, però també les dels ovins.

Esquí i golf

El turisme és també part destacada de l’economia, amb equipaments esportius tan dispars com les pistes d’esquí nòrdic de Sant Joan de l’Erm, que pertanyen a l’Entitat Municipal Descentralizada (EMD) de la Vila i Vall de Castellbò, i que atreuen cada hivern uns 20.000 visitants amants de la neu; i el camp de golf Aravell Golf & Country Club, amb dos-cents socis, gran part dels quals veïns del Principat d’Andorra, que compta cada any amb un volum de visitants que gira entorn de les 21.000 persones. Precisament, amb la voluntat d’incentivar la pràctica de l’esquí nòrdic entre la població més jove, l’EMD regala des de fa tres hiverns un forfet de dia a tots els nens d’entre cinc i dotze anys empadronats al municipi.

Sant Joan de l’Erm és també porta d’entrada del Parc Natural de l’Alt Pirineu, per on passen cada any al voltant de 60.000 visitants atrets per la naturalesa i que troben en aquest municipi quilòmetres i quilòmetres de rutes senyalitzades per practicar senderisme o BTT.

Aeroport de la Seu 

Milers de turistes són els que el municipi també espera que arribin a través de l’aeroport Andorra-la Seu, en terrenys compartits amb Ribera d’Urgellet, una vegada pugui operar amb el sistema d’aproximació GPS i que atregui companyies de vols regulars.

Destaquen al municipi inversions en la millora de l’enllumenat públic de diversos pobles del municipi i a la urbanització del Balcó del Pirineu i la renovació de la cuneta i les baranes de protecció de la carretera d’accés a Castellbò.

tracking