SEGRE

CRÒNICA DES DE

Puiggròs tindrà una alcaldessa per primera vegada en la seua història

Amb una sola llista el 26-M, Montserrat Ruiz serà la primera dona al capdavant del municipi

Imatge d’arxiu de Puiggròs, que tindrà alcaldessa per primera vegada en la seua història.

Imatge d’arxiu de Puiggròs, que tindrà alcaldessa per primera vegada en la seua història.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Puiggròs tindrà una alcaldessa per primera vegada en la seua història. A més, aquest municipi de les Garrigues és un dels disset pobles de les comarques de Lleida en els quals només s’ha presentat una candidatura per al 26-M, per la qual cosa la llista de Junts per Catalunya, que encapçala Montserrat Ruiz, té assegurada l’alcaldia. Resulta que Ruiz, que actualment és professora a l’institut Alfons Costafreda de Tàrrega, ja va ser la primera regidora de la història a l’ajuntament, en el mandat que va començar el 2003 i es va acabar el 2007. Després de deixar l’ajuntament, va continuar col·laborant amb diverses activitats que se celebren al poble.

Ruiz es va mostrar ahir “molt contenta” per assumir el càrrec i va apuntar que “la gent també ha tingut una bona resposta” a la seua candidatura. Per la seua part, alguns veïns de Puiggròs van assegurar que aniran a votar igualment malgrat que ja estigui decidit qui serà al capdavant del municipi durant els propers quatre anys i es van mostrar molt satisfets que sigui Ruiz qui ocupi el càrrec.

Des de la restauració de la democràcia, la localitat ha tingut quatre alcaldes, tots homes, dels quals un era independent (després, de CiU) i els altres tres han estat de l’antiga Convergència i Unió (CiU) i aquest mandat serà el primer en el qual el consistori estarà liderat per una dona.

Ruiz va assegurar que donarà continuïtat a un dels projectes estrella que s’han iniciat aquest mandat, que és la restauració del castell medieval del segle XVI, que “està molt derruït”, i ara volen que sigui visitable o, almenys, visible. La iniciativa compta amb una subvenció de la Diputació, en el marc d’un projecte finançat amb fons europeus Feder.

Ruiz va apuntar que també crearan l’associació d’amics del castell. La futura alcaldessa vol també conservar i mantenir serveis bàsics. En aquest sentit, l’actual primer edil, Jordi Capdevila, va assegurar que en els últims quatre anys han “apostat molt pels serveis”.

Tot plegat per assegurar que els veïns “tinguin els mateixos serveis que en un poble gran”. En aquest sentit, la localitat compta amb una guarderia municipal amb sis nens i una escola amb 31 joves.

Els veïns de Puiggròs disposen també d’una botiga, bar i una pista poliesportiva renovada amb equipaments per poder practicar també pàdel. Així, Ruiz va avançar que una de les seues línies d’actuació serà “facilitar que els joves es puguin quedar al poble” i arrelar a la població al territori.

Capdevila no es presenta a la reelecció després de dotze anys a l’ajuntament (vuit com a regidor i quatre com a alcalde). “Per executar obres tenim el pressupost que tenim, molt condicionat als ajuts de la Diputació i la Generalitat.” No obstant, Capdevila va destacar que aquest mandat també s’han remodelat les piscines municipals i han traslladat la bàscula del centre del poble als exteriors, la qual cosa va permetre descongestionar el municipi i reforçar la seguretat.

Imatge d’arxiu de Puiggròs, que tindrà alcaldessa per primera vegada en la seua història.

Imatge d’arxiu de Puiggròs, que tindrà alcaldessa per primera vegada en la seua història.SEGRE

tracking