SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Quatre anys de presó i 420.000 euros de multa per 'cuinar' speed a Torrefarrera

Els dos condemnats operaven en una nau el desembre del 2017 || Un d’ells tenia coneixements de química i els van intervenir un quadern amb receptes i fórmules per manipular les substàncies

Vista d’un dels laboratoris desmantellats a Torrefarrera i Montsó.

Vista d’un dels laboratoris desmantellats a Torrefarrera i Montsó.POLICÍA NACIONAL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a quatre anys i a quatre anys i set mesos de presó, respectivament, dos lleidatans de 51 i 59 anys acusats de cuinar speed en una nau de Torrefarrera per traficar amb aquesta droga. A banda de la pena de presó, cada un d’ells haurà de pagar una multa de 420.000 euros, és a dir, 840.000 en total.

Els dos homes van ser detinguts a començaments del mes de desembre de l’any 2017 dins del marc d’una investigació que va ser portada a terme per la Policia Nacional.

Els van decomissar 668 grams de cocaïna, més de cinc quilos de speed i 82 grams de marihuana

El judici per conformitat es va celebrar fa uns mesos i SEGRE ha tingut accés a la sentència, en la qual es considera provat que els dos acusats van obtenir “un profit econòmic irregular, mitjançant la creació, adquisició, manipulació i distribució de substàncies estupefaents, concretament sulfat d’amfetamina, conegut com a speed, utilitzant una empresa situada al polígon industrial de Torrefarrera”.

En els escorcolls duts a terme a Torrefarrera, Lleida, Agramunt i Montsó, els investigadors van trobar 668 grams de cocaïna, més de cinc quilos de speed, 82 grams de marihuana i 23 quilos de fenil-2 nitropropà, un producte químic utilitzat en la síntesi de l’amfetamina.

A més, van trobar “anotacions matemàtiques i físiques pròpies de les fórmules per a l’elaboració de les esmentades substàncies”, segons la sentència.

Se’ls va intervenir bàscules, ventiladors, bombones de butà, fogons i recipients amb substàncies pulverulentes o líquides. Els dos acusats van reconèixer els fets durant la instrucció del cas, pels quals els va ser aplicat l’atenuant molt qualificat de confessió. Tots dos van ser empresonats preventivament després de ser detinguts. A més, es dóna la circumstància que l’acusat de 51 anys ja va ser condemnat a uns altres quatre anys i mig de presó per tràfic de drogues pel mateix tribunal.

Utilitzaven una empresa de neteja com a ‘pantalla’ La Policia va iniciar la investigació el febrer de l’any 2017 al tenir coneixement que una persona resident a Lleida s’estava dedicant a comercialitzar i fabricar substàncies psicotròpiques, concretament sulfat d’amfetamina o speed. Amb les primeres indagacions es va esbrinar que aquest home, de seixanta anys, figurava donat d’alta a la Seguretat Social en una empresa ubicada a Lleida. Era un comerç de productes de drogueria, neteja i químics que en realitat llogava maquinària per a neteges i poliment d’edificis. Una activitat que, com a la sèrie de televisió, els servia de pantalla perquè no cridés l’atenció la compra dels productes químics necessaris per a l’elaboració i adulteració de la droga, que es duia a terme en dos naus de Torrefarrera i Montsó.

tracking