SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

A judici un professor de música per abusar d'una menor a Vielha

Els Mossos registren 40 denúncies per delictes sexuals en només tres mesos a Lleida

Vista de l’entrada a l’Audiència Provincial de Lleida.

Vista de l’entrada a l’Audiència Provincial de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida té previst jutjar dimecres vinent un professor de guitarra acusat d’abusar sexualment d’una alumna a Vielha e Mijaran. Segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), els fets van ocórrer durant els cursos 2015-2016 i 2016-2017, quan l’acusat va treballar com a professor de guitarra en una escola de música de la localitat aranesa. L’escrit d’acusació del Ministeri Públic afirma que, un dia no determinat, quan l’acusat estava impartint una classe de guitarra a una menor en una de les aules de l’escola, amb ànim lasciu, li va ficar la mà per l’interior dels pantalons i la roba interior i va tocar els seus genitals. En aquell moment, la menor, espantada, va sortir corrents de l’aula. La Fiscalia sol·licita que sigui condemnat a una pena de tres anys i sis mesos de presó per un delicte d’abusos sexuals.

Recentment, l’Audiència ha condemnat a cinc anys de presó un veí de Lleida per abusar sexualment de la filla del seu cosí quan la nena tenia set anys. A més, li va imposar cinc anys més de llibertat vigilada, una ordre d’allunyament respecte a la víctima de sis anys i una indemnització de 10.000 euros per a la nena.

En el primer trimestre del 2019, els Mossos d’Esquadra han registrat un total de quaranta denúncies per delictes sexuals a la província de Lleida, una xifra similar a la del mateix període de l’any passat. Per tipus de delicte, augmenten les agressions sexuals, en les quals l’autor utilitza la violència o la intimidació, amb un total de 12 denúncies a Ponent entre els mesos de gener i març d’aquest any, davant les 8 del mateix període del 2018. Així mateix, la policia catalana ha tingut coneixement de 27 casos d’abusos sexuals, dos denúncies menys que en el primer trimestre de l’any passat. Aquest any també s’ha presentat una denúncia per exhibicionisme i provocació sexual. En el primer trimestre del 2019, els Mossos han arrestat 16 persones per delictes sexuals, cinc de les quals per agressions sexuals. El 2018, la Fiscalia va obrir un total de 189 diligències prèvies per delictes sexuals a la província de Lleida, una quarantena més que el 2017. Les causes judicials en les quals les víctimes eren menors es van duplicar, amb 55 casos.

tracking