SEGRE

INFRAESTRUCTURES CARRETERES

Els transportistes insisteixen en la gratuïtat de l’AP-2 i en el desdoblament de l’N-240

Estat i Generalitat negocien ampliar la desviació obligatòria de camions fins a Lleida-Soses || Un restaurant de Juneda assegura que aquesta mesura l’afectarà però aportarà més seguretat a la via

Control de Mossos el dia que entrava en vigor la desviació obligatòria.

Control de Mossos el dia que entrava en vigor la desviació obligatòria.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sector del transport va insistir ahir en la gratuïtat del peatge de l’AP-2 per la desviació obligatòria de camions de l’N-240 a l’autopista entre les Borges i el Pla de Santa Maria. L’Estat i la Generalitat ja negocien ampliar el tram de veto fins a Lleida-Soses, suprimint el trajecte entre Montblanc i el Pla de Santa Maria (vegeu SEGRE d’ahir). La secretària general de la patronal Asotrans a Lleida, Sílvia Llobet, va demanar ahir ampliar les bonificacions al 100% (ara oscil·len entre el 42% i el 50%) perquè circular per l’AP-2 “no suposi un greuge” per al sector. Llobet va assegurar que els transportistes estan “pagant les deficiències de les infraestructures” i va assegurar que “el que s’hauria de fer és desdoblar l’N-240”. L’alcalde de les Borges, Enric Mir, va apuntar que “la duplicació de la via és del tot exigible” per reforçar la seguretat en el tram entre les Borges i Lleida, que és el que concentra la major part dels accidents mortals. Mir va mostrar la seua satisfacció davant de les negociacions per ampliar la desviació obligatòria de camions fins a Lleida. Per la seua part, el president del consell de les Garrigues i alcalde de Juneda, Antoni Villas, va assenyalar que aquesta ampliació “servirà realment per saber quin és el trànsit intern de camions que hi ha” i va demanar també la gratuïtat del peatge.

Així mateix, Núria Torrent, copropietària del restaurant Torrent de Juneda (que es troba a peu de l’N-240), va afirmar que aquesta mesura els afectarà a nivell econòmic, perquè “entre setmana tenim clients que són camioners”, que deixaran de passar per l’N-240 després d’ampliar la desviació obligatòria. No obstant, Torrent va reconèixer que el veto als vehicles pesants servirà “per millorar la seguretat de l’N-240”.

tracking