SEGRE

LA CARA DE...

Josep Vidal: «No sóc polític; sóc alcalde»

Alcaldable de FM/ERC a Llavorsí

«No sóc polític; sóc alcalde»

«No sóc polític; sóc alcalde»SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

No m’estranya que ‘The river’ de Springsteen sigui una de les seues cançons preferides. La Pallaresa és fonamental per a Llavorsí i per a vostè, que té una empresa d’esports d’aventura.

Sens dubte! La nostra relació amb la Pallaresa és molt intensa. Al riu vam aprendre a nadar i pel riu baixaven els rais fins a la Pobla quan no hi havia carreteres. Després els esports d’aventura han atret gent d’arreu del món.

Es va presentar vostè com a independent fa quatre anys i va posar fi a quaranta anys de governs convergents a Llavorsí. Ara Fem Municipi ha arribat a un acord amb ERC. Es necessita el paraigua d’un partit?

Per a mi les coses no han canviat. Jo no sóc un polític; sóc un alcalde. Tinc un munt de projectes per a la pròxima legislatura, com les obres del vetllatori, que començaran aquest any, o la coberta del poliesportiu per a l’any que ve. Però és veritat que tenir el paraigua d’un partit hi pot ajudar. Fa quatre anys només ens vam presentar a quatre municipis i ara estem als quinze del Sobirà. Estic molt content del suport rebut de les institucions. Per solucionar l’accés a Baiasca, per exemple, hem comptat amb 320.000 euros de la Diputació, Territori, Agricultura i Governació.

El despreniment de Baiasca hauria pogut ser dramàtic.

I tant. Hauria pogut ser una tragèdia com la de Sant Esteve de la Sarga. Hem pogut fer un accés nou per la part alta, tal com ens aconsellaven tots els geòlegs. Això ens ha permès allunyar-nos del perill.

També hi ha problemes a Montenartró, Arestui, Romadriu i Aidí?

Sobretot a Montenartró i Arestui, on ja no quedaven restes de l’aglomerat. Quan vam arribar s’havia d’actuar en vint quilòmetres d’accessos i ara ja només ens en quedaran dos. Els accessos són un dels principals problemes del Sobirà, amb 300 quilòmetres en mal estat.

Ho van plantejar com una prioritat en la visita a Torra dels quinze alcaldes després del fiasco d’Escalarre?

Sí. Una prioritat absoluta.

Ja és trist que haguessin d’anar vostès a Barcelona.

Sí. Però Torra va ser molt receptiu. A veure si ara compleix el que es va acordar.

Com es va viure el tema d’Escalarre?

Com una gran decepció. Hi havia molta il·lusió. L’ACA ha filat molt prim. Hi havia solucions.

«No sóc polític; sóc alcalde»

«No sóc polític; sóc alcalde»SEGRE

tracking