SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIES

Presó per amenaçar l'exparella i seguir-la amb el cotxe a Mollerussa

L’Audiència li imposa un any i set mesos de presó amb l’agreujant de reincidència || Tenia una ordre d’allunyament que li prohibia atansar-se a la dona

Vistes de l’Audiència de Lleida, al Canyeret.

Vistes de l’Audiència de Lleida, al Canyeret.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a més d’un any de presó un home, amb antecedents per violència de gènere, per amenaçar la seua exparella, a qui va seguir amb el cotxe pels carrers de Mollerussa. La sentència rebaixa la pena imposada en primera instància pel Jutjat Penal 1 de Lleida, que el va condemnar a 21 mesos de presó, i la redueix a dinou a l’estimar en part el recurs de l’acusat. La sentència es basa en la denúncia de la víctima, que considera suficient prova de càrrec, que va assenyalar que l’acusat, amb qui havia mantingut una relació sentimental, el novembre del 2018 la va seguir amb el seu vehicle per Mollerussa mentre ella viatjava com a ocupant al vehicle que conduïa la seua actual parella.

Un atansament que va fer el processat malgrat tenir una ordre d’allunyament que li prohibeix apropar-se i comunicar-se amb la víctima. L’home la va seguir fins que la dona va baixar al restaurant on treballa i va continuar seguint la parella de la dona fins que va aparcar el vehicle. En aquell moment s’hi va dirigir i li va dir que “no tenia res amb ell, que per què anava amb aquella puta, que tenia el seu taüt pagat i quan la veu li bull la sang”. El processat al·lega que no existeix el delicte d’amenaces perquè aquestes expressions les va dir al nòvio de la seua exparella, però l’Audiència assenyala que aquest fet no és imprescindible per a la comissió del delicte, perquè ho va fer sabent que les amenaces arribarien a la dona. En aquest sentit, l’Audiència Provincial manté la pena d’onze mesos de presó per un delicte de trencament de condemna, amb l’agreujant de reincidència, i fixa en vuit mesos de presó la pena pel delicte d’amenaces. També li imposa una nova ordre d’allunyament durant quatre anys i mig així com la prohibició de portar armes durant un període de dos anys. La sentència no és ferma i pot ser recorreguda.

Condemnats 50 maltractadors reincidents en un any

Els jutjats lleidatans van condemnar l’any passat mig centenar de maltractadors reincidents. Una xifra que ha pujat lleugerament respecte a l’exercici anterior i que representa el 13% dels condemnats per delictes de violència de gènere. Segons la memòria de la Fiscalia de Lleida, el 2018 es van instruir un total de 601 diligències prèvies a les comarques de Ponent per delictes de violència masclista, un 10,6% més respecte al 2017. Així mateix, es van dictar 376 condemnes, de les quals 181 van acabar amb un càstig per al maltractador de treballs en servei de la comunitat i 135 més, amb pena de presó. En uns altres 60 casos es va acordar la suspensió de la pena. Segons aquestes dades, els tribunals van concedir 167 ordres de protecció a víctimes de violència per part de les parelles o exparelles a Lleida, davant les 135 acordades un any abans.

tracking