SEGRE

TRÀNSIT ACCIDENTS

Una ciclista de seixanta-dos anys, greu per una caiguda a l'Alt Urgell

La víctima va tenir una sortida de via i va ser traslladada a l’Arnau en helicòpter || Vianants, ciclistes i motoristes, els col·lectius més vulnerables a la carretera

L’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que va traslladar la víctima a l’hospital lleidatà.

L’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que va traslladar la víctima a l’hospital lleidatà.BOMBERS DE NARGÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una ciclista de 62 anys va ser traslladada ahir en estat greu a l’hospital Arnau de Vilanova al caure a la carretera L-401 a l’altura de Canelles, nucli agregat de Fígols i Alinyà. Segons van informar els Bombers de la Generalitat, els fets van tenir lloc pocs minuts després de dos quarts de deu del matí al quilòmetre 2 d’aquesta via quan, per causes que es desconeixen, la dona va perdre el control de la bicicleta i va sortir de la carretera. Fins al lloc es van desplaçar diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra, una dotació dels Bombers i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que va traslladar la ferida a l’hospital lleidatà amb diverses fractures. El Servei Català de Trànsit va posar en marxa fa unes setmanes una campanya de conscienciació per reduir i prevenir la sinistralitat entre els col·lectius anomenats vulnerables que són, a més dels vianants, els ciclistes i motoristes. En el que va d’any, gairebé la meitat de les persones que han perdut la vida a les carreteres lleidatanes formaven part d’aquests col·lectius, ja fos per accidents en què es va produir una sortida de via o bé per atropellaments. L’últim sinistre mortal es va produir el 5 de maig, quan un motorista de 41 anys va tenir una sortida de via i va xocar contra una rotonda de l’Ll-11 al seu pas pels Alamús. Quant als ciclistes, un home va haver de ser evacuat en estat greu a l’hospital Arnau de Vilanova al col·lidir amb un vehicle al carrer Alfred Perenya. Els atropellaments, tanmateix, continuen sent la principal causa d’accidents mortals entre aquest col·lectiu. L’última víctima mortal es va produir el dia 24 de març a l’N-260 a Montellà i Martinet, a la Baixa Cerdanya. En aquest incident va morir un ciclista de 49 anys i els Mossos van detenir el conductor que el va envestir per un delicte d’homicidi per imprudència.

Per fer front als accidents provocats per imprudències, el Congrés va aprovar a finals de l’any passat endurir el Codi Penal i elevar les penes de quatre a nou anys per excés de velocitat o conducció temerària.

Els ciclistes destaquen la “gran insensibilitat” cap al col·lectiu

Més de mig miler de ciclistes van protagonitzar a començaments d’abril una marxa reivindicativa per recordar el ciclista atropellat a Martinet. Durant l’acte, organitzat pel Club Esportiu Puigcerdà, el Club Ciclista Bellver i Outdoor Cerdanya, els participants van remarcar la “gran insensibilitat” cap al col·lectiu.

tracking