SEGRE

COMUNICACIONS TRANSPORTS

Els estudis conclouen que un aeroport a Andorra és viable

Andorra

AndorraPaula Mallada Farreny

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’informe encarregat per la Cambra de Comerç d’Andorra sobre la possible construcció d’un aeroport al país conclou que el projecte és viable i que cobriria les necessitats que pot tenir el Principat a nivell aeroportuari, i que ara es desenvolupen en part al de la Seu d’Urgell. L’estudi, d’una empresa francesa filial d’Airbus (NavBleu), ha avaluat la longitud de la pista i el tipus d’avió que podria aterrar-hi, així com la ubicació, l’impacte mediambiental i la contaminació acústica que podria generar.

Quant a l’emplaçament, estaria situat entre les Bordes d’Envalira i Grau Roig, amb una pista d’uns 2,4 quilòmetres, força més llarga que la de la Seu, de 1.340 metres, i per la qual fins ara aposta el Govern d’Andorra pendent que es desencalli l’operativa amb GPS.

El cost de construcció de la infraestructura oscil·laria entre els 200 i els 400 milions d’euros

L’estudi, que ha costat uns 100.000 €, indica que la ubicació és viable i que permetria l’aterratge d’avions d’una mida i capacitat “suficients perquè arribessin de països llunyans”. També són positius els estudis d’impacte ambiental i sonoritat. El cost aniria dels 200 als 400 milions. La cambra té el projecte “com a primera gran prioritat”.

tracking