SEGRE

INFRAESTRUCTURES MILLORES

Foment analitza el trànsit de l'N-240 entre les Borges i Lleida per duplicar la calçada

Instal·la càmeres a la carretera en el marc de l’estudi informatiu, que haurà d’estar llest el juny del 2020 || Els dispositius permetran conèixer la tipologia dels vehicles o el recorregut que realitzen

Imatge de la instal·lació d’una de les càmeres que analitzaran el trànsit de l’N-240, que es va portar a terme dilluns.

Imatge de la instal·lació d’una de les càmeres que analitzaran el trànsit de l’N-240, que es va portar a terme dilluns.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre càmeres analitzaran durant aquesta setmana el trànsit en vint punts de l’N-240 entre les Borges Blanques i Lleida ciutat, en el marc de l’estudi informatiu que va encarregar el ministeri de Foment per millorar la seguretat i incrementar la capacitat d’aquesta via en aquest tram. És el que concentra la major part dels accidents mortals, amb 33 víctimes des de l’any 2009. La instal·lació d’aquests dispositius, que ha encarregat l’empresa responsable de l’estudi, va començar dilluns i aquesta anàlisi durarà fins divendres.

El subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, va explicar que les càmeres oferiran informació sobre el tipus de vehicles que circulen per l’N-240, el seu recorregut i el lloc des del qual arriben a la via, per tenir dades que permetin determinar quina és la millor alternativa per reforçar la seguretat en aquesta carretera. Crespín va assenyalar que també es faran enquestes als conductors per demanar-los si circularien per l’autopista AP-2 si fos gratuïta, entre altres temes. El subdelegat va assegurar que l’estudi estarà a punt cap al juny del 2020, un any abans que acabi la concessió a Abertis de l’AP-2 (l’Estat ja va anunciar que no preveu renovar-la).

Estat i Generalitat negocien ampliar la desviació obligatòria de camions a l’AP-2 fins a Lleida-Soses

Val a recordar que l’Estat i la Generalitat ja negocien ampliar al tram les Borges-Lleida la desviació obligatòria de camions de l’N-240 a l’AP-2, que des del 2 de setembre passat s’aplica entre les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria. Per fer-ho, plantegen suprimir el trajecte entre Montblanc i el Pla de Santa Maria i el sector del transport reclama ampliar les bonificacions en el preu dels peatges. El veto al trànsit pesant evita el pas d’una mitjana de 1.100 camions cada dia per l’N-240 (vegeu SEGRE del 18 de maig).

tracking