SEGRE

RESSACA ELECTORAL COMARQUES

El recompte dóna 2 edils més a JxCat i en perilla un del PP

Torrefarrera i Bellpuig tindran un regidor més de Junts || La formació sobiranista guanya un escó al consell de l’Urgell

Imatge dels jutjats del Canyeret de Lleida.

Imatge dels jutjats del Canyeret de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El recompte definitiu dels vots de les eleccions municipals de diumenge passat va donar aquest dimecres dos edils més a JxCat i va posar en dubte el regidor del PP a Castelldans. Junts ha guanyat un escó a Torrefarrera, on 156 vots d’aquesta formació es van atribuir a ERC al canviar-se els resultats entre les dos formacions per error, per la qual cosa els republicans han perdut un edil a favor de JxTorrefarrera (que en tindrà 8). ERC es quedarà amb 2 i el PSC, amb un. El recompte efectuat a la Junta Electoral va confirmar que a Bellpuig hi haurà 6 regidors d’ERC, 5 de JxCat i 2 de la CUP, per la qual cosa Junts en guanya un, que perden els cupaires. Aquest resultat provoca canvis també en el consell de l’Urgell, on JxCat tindrà 9 consellers (i no 8 com fins ara), ERC, 8, i els dos restants són per a la CUP (que en tenia 2 amb l’antic repartiment d’escons a Bellpuig) i el PSC. El govern de la corporació comarcal depèn dels pactes i el PSC té la clau de la governabilitat. En cas que els socialistes pactessin amb ERC i CUP, aquesta seria la primera vegada en les seues més de tres dècades que el consell de l’Urgell és governat per les esquerres ja que sempre ha estat en mans de l’antiga CiU. Així mateix, a Castelldans el PP podria perdre el seu únic regidor a l’ajuntament a favor d’ERC.

Després de l’escrutini oficial, hi ha un empat a 62 vots entre el segon regidor d’eRC i l’únic dels populars

En aquest sentit, durant el recompte en la Junta Electoral de zona de Lleida es va posar de manifest que quedaven pendents uns vots per correu que van arribar per error a Arbeca diumenge. Segons fonts del PP, aquests “no van aparèixer durant el recompte” i després que aquest acabés des de la Junta Electoral “van comentar que havien aparegut i que un vot era per a JxCat i un altre per a ERC”. Per això, hi hauria un empat a 62 vots entre el segon regidor d’ERC i el primer del PP, amb la qual cosa els populars perdrien el regidor. Fonts del PP van assegurar que esperaran a la resolució definitiva de la Junta Electoral i a les actes d’escrutini, que es faran públiques avui, abans de decidir si impugnen aquesta decisió.

CONSULTA ELS RESULTATS DEL TEU MUNICIPI

tracking