SEGRE

El pare de la Nadia surt de la presó

Fernando Blanco portava dos anys i mig en presó preventiva

El pare de la Nadia surt de la presó

El pare de la Nadia surt de la presóMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fernando Blanco, condemnat a cinc anys de presó per aprofitar-se de la malaltia de la seva filla Nadia per enriquir-se amb les donacions, ha sortit del Centre Penitenciari Ponent de Lleida a les 12.55 hores. L'Audiència de Lleida ha ordenat aquest dimarts la llibertat del pare de la Nadia després de passar empresonat mitja condemna tot i que aquesta encara no és ferma. El Codi Penal estableix que una persona no pot estar en presó preventiva més de la meitat del temps de la condemna que se li ha imposat quan aquesta no és definitiva. Aquest termini es compleix justament aquest dimarts.

A més d'ordenar la seva llibertat provisional, l'Audiència estableix la retirada del seu passaport i la prohibició d'abandonar l'Estat, presentant-se al jutjat cada quinze dies.

La sortida de Blanco arriba després que divendres passat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ordenés a l’Audiència de Lleida que redactés de nou la sentència per la qual va condemnar els pares de la Nadia. D’aquesta forma, el tribunal estimava part del recurs presentat per la defensa de Blanco i obliga l’Audiència a repetir la part de la resolució que correspon a les indemnitzacions de les víctimes de l’estafa per “falta de concreció”. Ara, el tribunal lleidatà haurà de detallar les persones i les quantitats que van donar a l’associació creada pels pares de la menor. No obstant, el TSJC va rebutjar la resta de recursos presentats per les defenses de Blanco i Garau i va avalar la condemna de cinc anys de presó per a ell i de tres anys i mig per a ella, ja que va assenyalar que hi ha múltiples proves que confirmen l’estafa.

tracking