SEGRE

POLÍTICA 26-M

ERC no pactarà amb Perelló i el PSC busca desbancar-la

L’actual alcaldessa de Tàrrega haurà de negociar amb la CUP o governar en minoria || La primera edil rebutja els socialistes

Imatge de Perelló durant les eleccions del passat 26-M.

Imatge de Perelló durant les eleccions del passat 26-M.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC va rebutjar ahir un acord amb Junts per Tàrrega, candidatura que encapçala l’alcaldessa en funcions, Rosa Maria Perelló. Així mateix, Perelló va reiterar ahir que descarta un pacte amb el PSC, per la qual cosa a l’actual primera edil només li quedaria arribar a un acord amb la CUP o governar en minoria si la resta de partits (ERC, CUP i PSC) no arriben a un acord per prendre-li l’alcaldia. JxCat va obtenir 7 regidors; ERC, 5; la CUP, 3, i el PSC, 2. Així mateix, el PSC, ERC i CUP de Tàrrega van mantenir una reunió dijous a instàncies dels socialistes per parlar sobre un possible govern d’esquerres.

Som Poble (SP), que va guanyar a Sort, va assegurar que ha traslladat a la resta de formacions (Fem Municipi, JxCat i PSC) una proposta per assumir l’alcaldia en minoria, “entenent que això comportarà arribar a pactes”. Des de SP van informar que estan “bastint línies de cooperació amb les altres quatre agrupacions d’electors del Sobirà” per al consell, on SP és clau per donar majoria a ERC o JxCat. “Qualsevol pacte per al consell pot estar vinculat a un pacte d’estabilitat a Sort”, van assegurar.

JxCat donarà suport a Esquerra a Cervera si entra al consell

La negociació entre ERC i Junts per Cervera per formar un govern de majoria està en standby, segons van reconèixer ahir Joan Santacana (ERC) i Ramon Augé (JxCat). Entre les propostes amb les quals es podria arribar a un acord s’estudia la possibilitat que Junts entrés tant al govern de Cervera com al del consell comarcal. Segons Santacana, es tracta d’una qüestió que supera l’àmbit local i que en tot cas seria competència de l’executiva comarcal. Augé va manifestar que la proposta té com a objectiu posar fi a la situació tensa que s’ha viscut al consell durant els últims quatre anys. D’altra banda, l’alcaldable de Junts per Catalunya a Guissona, Jaume Ars, no descarta un tripartit amb els grups d’Esquerra Republicana i Primàries.

tracking