SEGRE

MUNICIPIS CONTAMINACIÓ ACÚSTICA

Insten a apagar espantaocells acústics a Castelldans

Els Rurals demanen al consistori que ho comuniqui als pagesos que els utilitzen || Queixes dels veïns de les torres pel soroll

Un d’aquests aparells a l’Horta de Lleida fa dos anys.

Un d’aquests aparells a l’Horta de Lleida fa dos anys.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Castelldans ha sol·licitat als pagesos que utilitzen espantaocells acústics (també anomenats petadores) durant la campanya de la fruita i, en especial ara que està en marxa la recol·lecció de la cirera, que apaguin aquests aparells a la nit, ja que espanten els veïns, sobretot els que viuen a les torres. Segons l’alcalde en funcions, Conrad Llovera, alguns es van queixar als Rurals quan feien un control rutinari per la zona i ells ens van advertir que mantenir-los en marxa tampoc és beneficiós per a la fauna ja que les aus ja dormen a la nit”, va indicar. Per aquest motiu, el consistori va instar aquesta setmana els agricultors a través d’un ban que apaguin les petadores de les nou de la nit fins a l’alba, “i és el que faran”.

Durant els primers dies de la temporada de la cirera els ocells provoquen danys a la fruita. No obstant, s’utilitzaran de dia durant unes dos setmanes, “mentre es recullen les cireres. Després, quan el gruix de la temporada estigui en marxa no són necessaris”, va remarcar. Llovera va assegurar que no hi ha hagut denúncies i que tan sols ha estat una advertència “davant la qual ja s’han pres mesures”.

Va indicar que al municipi utilitzen aquests aparells alguns pagesos i que “pot ser que n’hi hagi quatre o cinc que descarreguen cada vint minuts”. Durant dia el soroll passa més desapercebut.

tracking