SEGRE

TRÀNSIT MOSSOS D?ESQUADRA

Presó per a un conductor drogat que va causar dos accidents a l'A-2

Els sinistres es van produir dissabte en pocs minuts a Alcarràs i Alcoletge i va ser detingut als Alamús || L’infractor tenia el carnet sense punts i retirat

Vista dels jutjats de Lleida, al Canyeret.

Vista dels jutjats de Lleida, al Canyeret.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de guàrdia va decretar diumenge presó provisional per a un conductor que els Mossos d’Esquadra van detenir dissabte a l’autovia A-2 als Alamús després d’una persecució en la qual va causar dos accidents a Alcarràs i Alcoletge. L’infractor conduïa sota els efectes de la cocaïna i amb el permís suspès i retirat per la pèrdua de punts.

Es tracta d’un veí de Lleida de 31 anys i nacionalitat espanyola que té una dotzena d’antecedents penals. Està acusat de quatre delictes viaris (conducció sota els efectes de substàncies estupefaents, abandonar el lloc d’un accident, pèrdua de llicència dels punts i conduir amb una privació judicial cautelar) i per un delicte de lesions per imprudència greu.

Les ocupants del turisme accidentat a Alcoletge van resultar ferides i van ser evacuades a l’Arnau

Els fets van ocórrer dissabte cap a les 15.00 hores, quan es va produir un accident de trànsit a l’A-2, a l’altura d’Alcarràs. Un turisme va col·lidir lleument per fricció lateral amb un camió, sense causar cap ferit, i va fugir sense aturar-se. Immediatament va muntar un dispositiu policial que va permetre localitzar, poc després, el vehicle sospitós circulant temeràriament i a molta velocitat per l’A-2 en direcció Barcelona. Els Mossos van fer indicacions al conductor perquè s’aturés, però aquest en va fer cas omís i va continuar circulant de forma temerària i, fins i tot, va intentar deixar fora de la via el cotxe patrulla.

Durant la persecució va xocar contra un altre turisme i el va fer fora de la via al seu pas per Alcoletge. Com a conseqüència de la col·lisió, van resultar ferides les dos ocupants, que van ser traslladades a l’hospital Arnau de Vilanova.

Finalment, el fugitiu va sortir de la via a l’altura del punt quilomètric 470 de l’autovia, al terme municipal dels Alamús. A continuació, els agents van comprovar que el conductor, que va ser detingut i estava il·lès, presentava clars símptomes de trobar-se sota els efectes de les drogues o de l’alcohol. En la prova de drogues va donar positiu en consum de cocaïna i THC (cànnabis). A més, no disposava de permís de conduir per pèrdua dels punts i el tenia suspès judicialment. Diumenge va passar a disposició del jutge, que va decretar-ne l’ingrés a la presó.

Detingut un xòfer sorprès a 181 km/h a l’autovia a Alpicat

Els Mossos d’Esquadra també van detenir diumenge a Alcarràs un conductor de 23 anys, de nacionalitat francesa i veí de Sainte-Agnès Le Mollard (França), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir a una velocitat penalment punible. Un dia abans, un radar va caçar una furgoneta circulant a 181 km/h a l’A-2 al seu pas per Alpicat, quan la velocitat màxima permesa per a aquest tipus de vehicles és de 90 km/h. Inicialment no es va aconseguir aturar el vehicle. Finalment, diumenge, una patrulla va localitzar la furgoneta estacionada a la carretera L-800 a Alcarràs. A continuació, van localitzar i van detenir el conductor com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària. L’infractor va passar ahir a disposició judicial.

tracking