SEGRE

ADMINISTRACIÓ OCUPACIÓ

Obliguen el Jussà a regularitzar més de vint llocs de treball

Tècnics del consell amb contracte d’obra i servei || Ja van aprovar convocar dinou places i ara ho faran amb les altres set

Imatge d’arxiu de Tremp, que acull el consell del Jussà.

Imatge d’arxiu de Tremp, que acull el consell del Jussà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Inspecció de Treball obliga el consell comarcal del Pallars Jussà a “regularitzar” 26 llocs de treball. Es tracta de tècnics de la corporació, com per exemple de serveis socials o administratius. El president en funcions del consells, Constante Aranda, va explicar ahir que aquests llocs s’havien d’haver “regularitzat fa anys”, perquè és personal amb contractes d’obra i servei, que si continuen treballant a la corporació tres anys després de contractar-los haurien de ser fixos.

Aranda va recordar que el consell del Jussà ja va aprovar l’any passat la convocatòria de 19 d’aquests llocs. No obstant, l’actual president de la corporació comarcal va apuntar que amb la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL) “s’han de justificar molt bé aquestes contractacions”.

Multa de 3.000 euros al consell per quilometratges que no es van declarar a la Seguretat Social

Per aquesta raó, Aranda va assegurar que utilitzaran l’acta d’Inspecció de Treball que insta el consell a “regularitzar els llocs de treball o acomiadar els treballadors” per aprovar la convocatòria de les 7 places restants.

Així mateix, fonts de la corporació van assegurar que aquests llocs de treball ja estan “regularitzats” i que consten com a personal indefinit no fix. A més, van apuntar que “abans de la LRSAL es va bloquejar la convocatòria de places i ara comencen a obrir la porta”, per la qual cosa durant els propers tres anys s’aniran convocant les oposicions corresponents a aquests 26 llocs.

Les mateixes fonts van assenyalar que per optar a aquests llocs “hauran de superar una oposició quan es convoqui l’oferta”.

D’altra banda, Inspecció de Treball ha imposat una sanció de 3.000 euros al consell comarcal del Pallars Jussà perquè l’anterior gestoria “no va cotitzar a la Seguretat Social uns quilometratges”, segons van afirmar fonts de la corporació. En aquest sentit, van assegurar que “aquests quilometratges s’havien de declarar i no es van declarar”.

tracking