SEGRE

SUCCESSOS ESPAIS NATURALS

Una allau de pedres sepulta la carretera d'accés a Mont-rebei

L’incident es va produir al matí i no hi va haver ferits || L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra, lamenta que no es posi fi a aquesta situació

L’allau de pedres va provocar llargues cues i es va donar pas alternatiu al congost a través de la Clua i Castellnou del Montsec.

L’allau de pedres va provocar llargues cues i es va donar pas alternatiu al congost a través de la Clua i Castellnou del Montsec.J.N

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una allau de pedres va sepultar ahir al matí la principal carretera d’accés al congost de Mont-rebei. L’allau es va produir cap a les 10 del matí i fins al lloc dels fets es va traslladar una patrulla dels Mossos d’Esquadra. No es van haver de lamentar ferits, encara que fonts properes als fets asseguren que un cotxe es va quedar a pocs centímetres de veure’s atrapat per les pedres. Durant la tarda, experts de l’Institut Cartogràfc i Geològic es van desplaçar fins a la zona per certificar el risc de més allaus a la muntanya. “Això és inadmissible”, es lamentava ahir l’alcalde de Sant Esteve de la Sarga, Jordi Navarra. “Des de diversos estaments promocionen el congost com un dels principals atractius turístics de Catalunya i tanmateix no fan res per millorar una situació que cada vegada va a pitjor”, va explicar Navarra. A més, l’alcalde va fer una crida urgent tant a la Diputació de Lleida com a la Generalitat perquè es facin càrrec de la titularitat d’aquesta carretera (LV-9124) o almenys del seu manteniment, ja que “la gent ve aquí i sense saber-ho es juga la vida i estem desemparats”.

L’incident va provocar llargues cues i es va donar pas alternatiu a través de la Clua i Castellnou del Montsec.

Es preveu que tardin 3 o 4 dies a retirar les pedres de la carretera per motius de logística i seguretat

Val a recordar que aquest lloc rep una afluència de turistes propera a les 100.000 visites a l’any. Es preveu que fins d’aquí a tres o quatre dies no es procedeixi a netejar la zona per risc que es produeixin més despreniments i perquè la maquinària necessària pugui accedir a la zona sense problemes.

Fa poc menys d’un mes, l’ajuntament de Sant Esteve de la Sarga va adjudicar els primers treballs per evitar que es produeixin més despreniments de pedres en els quatre punts amb un major risc geològic de la carretera afectada.

tracking