SEGRE

BALAGUER

Vidal repeteix a Balaguer i promet ser “fidel al compromís republicà”

JxCat i PSC asseguren que donaran suport a ERC en projectes que beneficiïn la ciutat

Vidal, amb la vara d’alcalde i la resta de regidors del nou ajuntament de Balaguer.

Vidal, amb la vara d’alcalde i la resta de regidors del nou ajuntament de Balaguer.A. SÁNCHEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Per imperatiu legal” i assegurant que continuarà “treballant en la construcció d’una Catalunya políticament lliure, socialment justa, econòmicament pròspera i territorialment equilibrada”. Així va prometre ahir el càrrec de paer en cap de Balaguer el republicà Jordi Ignasi Vidal, que va ser reelegit alcalde a l’obtenir majoria absoluta en les eleccions del 26-M. Després de ser elegit alcalde, Vidal va assegurar que serà “fidel al compromís republicà” i va mostrar tota la seua confiança en l’equip que l’acompanyarà durant els propers 4 anys al capdavant del consistori. Vidal va explicar que serà un mandat “amb molt de treball al davant”.

El candidat d’ERC va rebre 10 vots per a la investidura com a primer edil, per la qual cosa va rebre suport de la CUP i de Balaguer Ara Sí, que van retirar la seua candidatura a l’alcaldia. Per la seua part, Laia Vilardell (JxCat) va rebre el suport dels seus 3 edils i Carlos García (PSC) va aconseguir 3 vots dels seus regidors. Joan Pla (Balaguer Ara Sí), Josep Maria Colea (CUP) i la resta de grups polítics amb representació en el consistori van agrair el suport rebut a les eleccions del 26-M passat.

García va assegurar que treballaran per al municipi i que l’equip de govern d’ERC tindrà el seu suport “sempre que facin propostes interessants per a la ciutat”. Per la seua part, Vilardell va apuntar que estan “predisposats a treballar molt activament en les decisions” i va assenyalar que ERC trobarà la seua “mà estesa” per a les actuacions destinades als veïns de Balaguer. Entre els projectes pendents, Vilardell va destacar el pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) o la nova zona esportiva. Val a recordar que Vilardell va ser la número 3 de JxCat a la capital de la Noguera i substitueix l’exalcalde Josep Maria Roigé, que va renunciar a l’acta de regidor després dels mals resultats obtinguts el 26-M. El seu grup municipal va perdre dos dels cinc regidors que tenia a l’ajuntament i es va quedar només amb tres. Juntament amb Roigé també van renunciar Miquel Vendrell, número dos a la candidatura de JxCat, i Núria Giné, número cinc i fins ara portaveu del grup municipal.

tracking