SEGRE

AIGUA INCIDÈNCIA

Agramunt demana no consumir aigua de l'aixeta per terbolesa

Agramunt enderrocarà tres habitatges en mal estat del centre històric

Agramunt enderrocarà tres habitatges en mal estat del centre històricsegre tàrrega

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Agramunt va recomanar als veïns del nucli agregat de la Donzell que no utilitzessin aigua de l’aixeta per beure ni per cuinar. A través del compte de Facebook, el consistori va explicar que “mitjançant els controls de qualitat de l’aigua que es fan de forma periòdica, CASSA –empresa responsable de la gestió de l’aigua– ha detectat un augment de terbolesa superior al valor paramètric a l’aigua de la xarxa de la Donzell. CASSA ha establert un seguiment del paràmetre per conèixer-ne l’evolució i s’està procedint a efectuar mesures de desinfecció excepcionals”.

L’ajuntament d’Agramunt ha convocat per avui dijous, a les 18.30 hores, una reunió al local social de la Donzell (edifici de les escoles) per tractar els problemes de terbolesa de l’aigua de boca. L’objectiu de la reunió és explicar als afectats què passa amb l’aigua, escoltar les seues queixes i dubtes i exposar les mesures que, amb CASSA, s’estan duent a terme per pal·liar els efectes sobre la població i informar de les actuacions que l’ajuntament aplicarà per donar una solució definitiva al problema. A la reunió està previst que assisteixin l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé; regidors de l’ajuntament, i directius de l’empresa concessionària.

Durant el dia d’ahir tècnics de CASSA van netejar els dipòsits i les canonades d’aigua potable de la Donzell segons va informar el consistori. Agramunt ha tingut problemes amb l’aigua de boca en diferents ocasions durant els últims anys, especialment quan es produeix el canvi de captació arran dels tancaments del Canal d’Urgell.

L’octubre del 2017 les dos escoles del municipi van arribar a prendre mesures preventives quan l’ajuntament els va informar de la recomanació de no beure aigua de l’aixeta perquè sortia tèrbola i van demanar als alumnes que portessin aigua embotellada a classe.

Agramunt construeix una potabilitzadora L’ajuntament d’Agramunt va iniciar a començaments de l’any passat el projecte de construcció d’una nova potabilitzadora per proveir d’aigua potable el municipi. Compta amb un pressupost d’un milió d’euros que inclou també renovar bona part de la xarxa de distribució de l’aigua potable fins als nuclis agregats així com tapar els dipòsits. Està previst que la nova potabilitzadora entri en funcionament en els propers mesos, cosa que permetrà posar fi als problemes de terbolesa de l’aigua a Agramunt.

tracking