SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

Balaguer assumirà el cost d'acabar el col·legi Mont-roig l'any que ve

Avançaran els diners per compte d’Educació, que el pagarà quan acabi l’obra

Vista exterior de l’escola Mont-roig de Balaguer.

Vista exterior de l’escola Mont-roig de Balaguer.ESCOLA MONT-ROIG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Balaguer finançarà les obres que han de permetre finalitzar l’escola Mont-roig de Balaguer. El consistori assumirà inicialment el cost, que el departament d’Educació acabarà pagant una vegada s’hagin certificat les obres. Així ho va dir l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, que va explicar que s’ha firmat un conveni amb el departament perquè el centre sigui una realitat l’any que ve.

Així mateix, el consistori preveu incloure al pressupost d’aquest any una partida de 60.000 euros per a la redacció del projecte constructiu del centre, que assumirà íntegrament el consistori. Vidal va explicar que la participació del consistori a la redacció del projecte també suposarà, entre altres aspectes, poder incidir en el disseny de l’escola.

“L’objectiu és fer una inversió que ens permeti disposar d’uns equipaments públics fora de l’horari lectiu i poder accedir al gimnàs o la pista poliesportiva”, va dir. La previsió del consistori és que les obres puguin iniciar-se l’any que ve i tindran un cost aproximat de 600.000 euros.

El col·legi Mont-roig es va posar en funcionament el curs 2007-2008, encara que només es va construir la primera fase de l’edifici. La segona, que s’havia d’abordar el 2009, no es va arribar a iniciar de manera que, durant els últims anys, i d’acord amb les necessitats, s’hi han anat instal·lant mòduls prefabricats per als ajuts i el menjador. En l’actualitat, el col·legi té pràcticament dos línies d’Infantil i Primària, encara que l’equipament no permet ni per les seues condicions ni per capacitat impartir les classes en les condicions adequades. Estan pendents el gimnàs, la biblioteca, les aules i despatxos.

Educació farà millores als instituts i escoles de la ciutat Educació preveu ampliar l’IES Ciutat de Balaguer i l’IES Almatà. Així mateix, també es portaran a terme obres al col·legi públic La Noguera i al centre Gaspar de Portolà. Al col·legi La Noguera es construiran unes escales d’emergència, mentre que al Gaspar de Portolà es faran uns lavabos nous. A l’IES Ciutat de Balaguer s’ampliarà el pati i es faran més aules en un edifici annex del departament d’Agricultura. En el cas de l’Almatà, s’ampliaran els mòduls.

tracking