SEGRE

MUNICIPIS INFRAESTRUCTURES

Reparen el pont penjant sobre el riu Segre que enllaça Fígols i Organyà

Per arreglar els ancoratges de les sirgues que subjecten el viaducte, que s’han deteriorat

El pont sobre el riu Segre comunica Fígols amb Organyà.

El pont sobre el riu Segre comunica Fígols amb Organyà.C.SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fígols i Alinyà ha aprovat el projecte per executar les obres de reparació i manteniment del pont penjant sobre el riu Segre de la carretera d’accés a Fígols des d’Organyà, municipi limítrof. L’actuació servirà per arreglar els ancoratges de les sirgues que subjecten el viaducte que, amb el pas del temps, s’han deteriorat i han perdut el sistema que les impermeabilitza.

L’alcalde, Jordi Vila, va explicar ahir que si bé la seguretat del pont “està garantida”, l’obra “és necessària” per evitar un deteriorament més gran de la infraestructura, reconstruïda després que les riuades del 1982 s’emportessin el pont que servia de comunicació al veïns.

L’ajuntament, va afegir, ha anat substituint algunes de les sirgues durant aquests últims anys. Amb un cost total de 20.102 euros, els treballs d’ara, que serviran per garantir el bon funcionament del pont, inclouran també el repintat de les baranes de seguretat. Aquesta via la utilitzen diàriament els veïns de Fígols per dirigir-se fins a Organyà i enllaçar amb la carretera C-14.

El consistori ha aprovat també la pavimentació d’un dels accessos antics a Fígols, encara en ús i amb calçada de terra; i el camí de la Carrera de l’Alzina, d’ús exclusiu per als vianants i també sense pavimentar. Tant una actuació com l’altra suposaran una inversió total de 39.590 euros. Finalment, el consistori renovarà el mur de contenció i millorarà la protecció lateral a l’accés al barri de Romanins des de Codonyes per un valor de 23.614 euros. El consistori compta amb el compromís de la Diputació per fer-se càrrec de la major part del total de la inversió, que supera els 83.000 euros.

tracking