SEGRE

Rufach o Talarn, presidents de la Diputació de Lleida el 12 de juliol

És la data més probable per a la constitució, mentre que ERC es debat encara sobre el pacte amb el PDeCAT a la corporació i no descarta elegir president per votació

La façana del Palau de la Diputació de Lleida.

La Diputació de Lleida construirà un edifici de serveis de set plantes a la rambla FerranSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El 12 de juliol és la data més probable per a la celebració del ple de constitució de la nova Diputació després de les eleccions del 26 de maig, mentre que els consells comarcals podrien fer-ho la setmana anterior, el dissabte 6, o bé el 13, segons fonts consultades. A una mica més de dos setmanes perquè els diputats prenguin possessió dels seus escons, ERC i JxCat encara no han tancat un acord de govern. Els republicans, amb onze dels 25 diputats, no descarten governar en minoria després que en el si del partit s’hagin mostrat reticències a un pacte amb els postconvergents. Tanmateix, la decisió depèn en part del possible acord global entre les dos formacions independentistes a nivell de Catalunya, que implicaria un acord per governar conjuntament la Diputació de Tarragona (on ERC té onze de 27 escons i JxCat, uns altres vuit) i a la de Girona els republicans entrarien en el govern provincial. També la presidència (d’ERC) es dirimirà en els propers dies, quan es resolgui a favor de l’alcaldessa d’Os de Balaguer, Estefania Rufach, o bé de l’alcalde de Bellvís, Joan Talarn.

Els republicans no descarten que hagin de sotmetre a votació la resposta a la incògnita.

Quant als consells comarcals, tot apunta que l’alcalde d’Algerri, Miquel Plensa, presidirà el de la Noguera, on ERC té majoria absoluta. A l’Urgell, JxCat i ERC van obrir les negociacions per governar el consell i continuaran aquests dies amb trobades també amb CUP i PSC. A la Segarra, l’alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch, es postula per presidir el consell, on ERC és a un conseller de la majoria absoluta. A l’Alta Ribagorça, la presidència es dirimirà entre Josep Lluís Farrero i María José Erta. Al Jussà també continuen negociant.

tracking