SEGRE

Fiscalia porta a judici a Miquel Serra, exalcalde d'Alcarràs, pels fets de l'1-O

L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, acompanyat per alcaldes i veïns a la sortida del jutjat.

L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, acompanyat per alcaldes i veïns a la sortida del jutjat.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia provincial de Lleida portarà a judici a Miquel Serra, exalcalde d'Alcarràs, per un delicte de desobediència per haver col·laborat suposadament en la celebració de l'1-O a la localitat del Segrià. Així mateix sol·licita una multa econòmica de 21.600 euros i la inhabilitació per a ocupar càrrecs públics per un període d'un any i tres mesos.

Segons l'escrit de Fiscalia, Serra va realitzar un discurs a una multitud de veïns concentrats al Centre Cultural Lo Casino la nit del 30 de setembre, a través d'un sistema de megafonia, en el qual donava les instruccions sobre la forma d'actuar l'endemà -1 d'octubre- per tal d'evitar que les forces de l'Estat poguessin complir les ordres del TSJC. Va insistir en l'actitud ferma i contundent davant de la Policia i va avisar que el poble havia estat fortificat mitjançant valles, tractors i altres objectes amb els quals tallar les vies d'accés al lloc de votació. 

Serra ja va declarar el passat 10 de juny als jutjats de Lleida, en aquest cas després d’una denúncia de Cs per les pancartes independentistes i les estelades penjades a la localitat.

tracking