SEGRE

POLÍTICA LES NOVES INSTITUCIONS

El pacte de la Diputació, més a prop, i ERC anuncia que abaixarà els sous

Condiciona l’acord que JxCat accepti un decàleg de “governança republicana”

Estefania Rufach i Joan Talarn.

Estefania RufachSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’acord que van firmar entre les direccions nacionals d’ERC i JxCat per formar govern a les diputacions de Lleida, Tarragona i Girona va cobrant forma. La de Tarragona es constitueix aquest dimarts i la presidència de la republicana Noemí Llauradó està garantida, segons el Diari de Tarragona, gràcies al suport de JxCat. A Lleida, on part de la militància republicana qüestiona el pacte a la corporació provincial, tenen gairebé dos setmanes per tancar els serrells (es constituirà el dia 12, mentre que Girona ho farà el 4), però tot apunta que el govern bipartit es repetirà.

La presidència no està encara decidida entre Estefania Rufach i Joan Talarn, de manera que no es descarta una votació la setmana que ve. Així les coses, Esquerra es reunirà de nou aquesta setmana vinent amb els grups i posarà sobre la taula un decàleg de “governança republicana” que condiciona qualsevol acord amb les altres formacions.

El PDeCAT trenca la negociació amb ERC per governar conjuntament al consell del Jussà

Aquest decàleg (que el PDeCAT ja hauria acceptat) remarca una “transformació” de la Diputació i prioritza la “transparència”, l’“equitat” entre municipis en matèria d’ajuts i també la rebaixa de sous de dirigents i càrrecs de confiança. El president d’Esquerra a Lleida, Carles Comes, assenyala que la de Lleida és la diputació més mal valorada pel que fa a transparència i va criticar la discrecionalitat en la concessió d’ajudes fins ara i la corrupció investigada. Va afegir també que milloraran la xarxa viària i de telecomunicació del Pirineu.

D’altra banda, al Pallars Jussà, el PDeCAT ha “tancat” la negociació amb Esquerra després que aquesta acceptés donar la presidència del consell comarcal als postconvergents però exigís que JxCat nomenés Martí Cardona (JxCat), alcalde de Conca de Dalt. El nucli negociador de la formació aposta pel de Castell de Mur, Josep Maria Mullol. Si la situació no canvia, els de l’antiga CiU podrien buscar el suport del PSC. A l’Urgell, ERC, amb majoria al consell, va confirmar ahir que la seua aposta per l’alcalde de Sant Martí és Gerard Balcells.

Estefania Rufach i Joan Talarn.

Estefania Rufach i Joan Talarn.SEGRE

tracking