SEGRE

ESNOTICIA

La Diputació estudia línies de finançament per als damnificats

Rosa Maria Perelló, ahir amb l’alcalde de Bovera.

Rosa Maria Perelló, ahir amb l’alcalde de Bovera.DIPUTACIÓ DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Lleida ja treballa per posar en marxa diferents línies d’ajuts per a les zones afectades del territori. Així ho va anunciar ahir la presidenta en funcions de l’ens provincial, Rosa Maria Perelló, que ahir al matí va visitar Bovera per realitzar el seguiment de les afectacions provocades. Perelló va estar dijous a Maials i Vinebre.

La presidenta va reiterar l’oferiment de posar al servei dels municipis afectats tota la col·laboració de la Diputació. Per la seua banda, CaixaBank ha aprovat un pla d’ajuts, que inclou una línia de finançament especial amb una dotació inicial de vint-i-cinc milions d’euros, per ajudar els afectats pels danys ocasionats.

Aquesta línia de finançament en condicions preferents va destinada a pal·liar la situació dels agricultors que han patit danys. CaixaBank, a través de l’Obra Social, donarà també suport econòmic a la recuperació mediambiental de les zones que s’han vist afectades, en coordinació amb els ajuntaments de la zona i les diputacions de Lleida i Tarragona.

D’altra banda, s’ha posat en marxa la iniciativa #Rebrotarem per aglutinar les iniciatives de solidaritat. “S’ha fet per canalitzar els ajuts, perquè no es dispersin”, va exposar l’alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim. Va afegir que aglutina tota classe i forma de col·laboracions, com els ajuts pel ramader de la Torre de l’Espanyol que va perdre el ramat d’ovelles en l’incendi.

tracking