SEGRE

Set comarques de Lleida en alt risc d'incendi

Activa en 9 comarques el Nivell 3 del Pla Alfa i restringeix els accessos al massís del Montsec i de la Baronia de Rialb

El mapa de risc d'incendi de la Generalitat

El mapa de risc d'incendi de la GeneralitatGencat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Davant l’increment del perill d’incendi forestal per l’augment de la temperatura i la disminució de la humitat relativa, a partir d'aquest divendres, 5 de juliol, s'ha activat el nivell 3 del Pla Alfa en 80 municipis de les comarques de l’Anoia, el Pallars Jussà, la Conca de Barberà, la Segarra, la Noguera, el Segrià, el Solsonès, l'Alt Urgell i l’Urgell. Els accessos al massís del Montsec i a la Baronia de Rialb estaran restringits.

El cos d’Agents Rurals conjuntament amb Mossos i  ADF efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat. Es farà un control pel molt alt risc d’incendi forestal i en aquestes zones han quedat suspeses totes les activitats que poden generar perill d’incendi.

Està previst que el Pla Alfa 3 es mantingui activat com a mínim fins diumenge en funció de l’evolució d’aquest nou episodi de calor i situació del sud. En el cas d’efectuar treballs de recol·lecció de cereal, és obligatori que cada recol·lectora o embaladora porti quatre extintors amb base d’aigua.

El Pla Alfa i el nivell d’actuació del cos d’Agents Rurals corresponent es motiva en funció del mapa diari del perill d’incendis forestals i altres eines d’anàlisi de la situació meteorològica i de la disponibilitat dels combustibles forestals. 

tracking