SEGRE

MUNICIPIS OBRES

Verdú finalitza la reforma de la plaça Major al cap de tres mesos

Renova l’enllosat, el mobiliari, el reg i l’enllumenat

La cèntrica plaça Major després de les obres de renovació integral.

La cèntrica plaça Major després de les obres de renovació integral.XAVIER SANTESMASES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Verdú va finalitzar la setmana passada les obres de reforma de la cèntrica plaça Major. Segons va explicar l’alcalde, Josep Mas, els treballs es van centrar en la renovació total de l’enllosat central i les escales d’accés, molt deteriorades pel pas del temps. També, s’ha renovat l’enllosat lateral que estava aixecat a causa de les arrels dels arbres de la plaça. Els treballs també han servit per modernitzar el mobiliari de l’interior de la plaça, renovar la instal·lació de reg per degoteig i substituir l’antic enllumenat públic per led amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica.

La plaça Major és el centre neuràlgic de l’activitat cultural i lúdica de Verdú. Situada a l’entrada del nucli històric, manté part dels pòrtics medievals i també la històrica font central construïda l’any 1899. En l’entorn de la plaça Major se celebra cada any la festa del Bacus.

L’actuació s’ha portat a terme en un termini de tres mesos, el doble del projecte inicial

Les obres s’han dut a terme en un termini de tres mesos, el doble del que es va projectar inicialment, i els treballs han comptat amb una inversió d’uns 70.000 euros, finançats entre una subvenció de la Diputació de Lleida i fons propis del consistori.

tracking