SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Absolt de quedar-se 303.000 euros de la funerària a Belianes

Demanaven 6 anys de presó a l’extreballador

El judici es va celebrar el 6 de juny a l’Audiència de Lleida.

El judici es va celebrar el 6 de juny a l’Audiència de Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha absolt per falta de proves el veí de Belianes O.N.A., que va ser jutjat a començaments de juny acusat d’apropiar-se indegudament 303.209,53 euros de la funerària de la localitat, en la qual va treballar des de l’any 2007 fins a mitjans del 2014. Els propietaris de l’empresa, que exercien l’acusació particular, van sol·licitar una condemna de sis anys de presó, mentre que la Fiscalia en va demanar cinc per un delicte continuat d’apropiació indeguda.

El tribunal considera que “el resultat probatori s’evidencia en aquest cas insuficient”. D’aquesta forma, els magistrats afirmen que “la Sala troba a faltar l’aportació de prous elements probatoris per corroborar una o una altra postura, no arribant a entendre com per la defensa s’ha renunciat en l’últim moment a la testifical de diverses persones relacionades amb l’empresa, que podien haver donat llum sobre el seu funcionament; ni tampoc com l’acusació particular no ha aportat la testifical del gestor de l’empresa”. Així mateix, “resulta també sorprenent la falta d’aportació per les acusacions d’una pericial comptable per a l’estudi i l’anàlisi dels documents bancaris aportats”.

El tribunal “troba a faltar l’aportació de prous elements probatoris” per condemnar l’acusat

L’acusat, representat pel lletrat Òscar Vilapinyó, va negar que s’haguessin quedat els diners, va afirmar que els va posar de la seua butxaca, que les transferències que es van fer al seu compte eren per pagar proveïdors en “diners B” i que va ser víctima d’una revenja dels seus caps perquè els va denunciar a Hisenda.

Per la seua part, els empresaris, que són germans, van afirmar haver estat enganyats pel seu empleat. La sentència no és ferma i es pot recórrer davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

tracking