SEGRE

ADMINISTRACIONS

ERC i Junts tanquen el pacte en la Diputació i es reparteixen les àrees de govern

Els republicans tindran l’IEI i Promoció Econòmica mentre que Junts es queda amb Turisme i Tributs

ERC i Junts tanquen el pacte en la Diputació i es reparteixen les àrees de govern

ERC i Junts tanquen el pacte en la Diputació i es reparteixen les àrees de governMagdalena Altisent

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC i JxCat han tancat l’acord per governar junts la Diputació de Lleida. Ambdues formacions van ratificar la seua aliança hores després del pacte entre PSC i Junts en la corporació provincial de Barcelona. El ple per constituir la lleidatana se celebrarà demà.

L’acord ratifica el republicà Joan Talarn, alcalde de Bellvís, com a nou president i les quatre noves vicepresidències: la primera per a Jordi Latorre (JxCat), alcalde de Torrefarrera; la segona per a Estefania Rufach, alcaldessa d'Os de Balaguer (ERC); la tercera per a Antoni Navinés, regidor de Montferrer i Castellbó (JxCat), i la quarta per a Ferran Accensi (ERC) edil de Benavent de Segrià.

Tots ells constituiran la junta de govern juntament amb la portaveu d’Esquerra, Mercè Carulla; i la del grup de Junts, Rosa Pujol. En el ple sumen 20 dels 25 diputats de l’ens provincial. Les dos formacions van indicar que no han elegit encara els diputats responsables de cada àrea ni tampoc als directius dels organismes autònoms, però sí com es repartiran.

ERC tindrà l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) i Promoció Econòmica. Així mateix, assumirà les àrees de Presidència (que inclourà la de Cooperació Internacional), Recursos Humans, Recursos Patrimonials, Vies i Obres, el complex de La Caparrella i la impremta de l’ens provincial.

JxCat, per la seua part, dirigirà el Patronat de Turisme i l’organisme de gestió de tributs. També assumirà l’àrea de Cooperació Municipal i Comarcal (que inclourà la de Medi Ambient); la de Noves Tecnologies; les Escoles Especials i les finques agrícoles propietat de l’ens provincial.

Així mateix, hi haurà una nova àrea d’Igualtat en mans de Presidència i una altra d’específica de polítiques per al Pirineu que compartiran els dos socis de govern. Les dos formacions van apuntar que la rebaixa anunciada de salaris d’entre 2% i el 6% a càrrecs electes s’estendrà a assessors i directius. Aquests últims cessen de forma automàtica en concloure el mandat.

Tots els detalls, demà a diari SEGRE

tracking