SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

Educació retirarà en set anys la majoria de barracons a Lleida

Pla per eliminar els que no responen a necessitats puntuals, segons el conseller || L’institut de Torrefarrera, a punt el tercer trimestre del curs que ve

Bargalló (tercer per la dreta), durant la visita a les obres del nou institut de Torrefarrera.

Bargalló (tercer per la dreta), durant la visita a les obres del nou institut de Torrefarrera.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va explicar ahir que com a màxim en set anys es podrien retirar els més de 700 barracons que hi ha en col·legis catalans en lloc d’un edifici. Bargalló va apuntar que a tot Catalunya hi ha 1.100 mòduls prefabricats, dels quals uns 300 són puntuals per necessitats dels centres, i que els altres podran eliminar-se en 7 anys “amb l’actual nivell pressupostari que tenim” i “si les evolucions demogràfiques són les previstes”. No obstant, va assenyalar que “si tenim un pressupost millor i un finançament de la Generalitat millor, els traurem abans”. A les comarques de Lleida hi ha més de 63 barracons (vegeu SEGRE del 4 de juliol). Bargalló va visitar les obres del nou institut de Torrefarrera, que estarà a punt el tercer trimestre del curs 2019-2020 i tindrà capacitat per a 620 alumnes.

Les obres, llargament reivindicades, es van adjudicar per més de 5,5 milions. La directora del centre, Ester Llovera, va assegurar que tindrà unes 40 aules i comptarà amb 4 línies d’ESO i dos més de Batxillerat. L’institut actual, construït amb barracons, té uns 475 alumnes. El conseller també va visitar Vilanova de Bellpuig i va arribar a un acord amb l’alcaldessa, Dolors Pascual, per “fer un pla urgent de millora i ampliació de l’escola Marinada, en el qual els treballs inicials els farà l’ajuntament”. Va remarcar que “ha de tenir un nou menjador perquè l’actual és insuficient”. Pascual va explicar que el nombre d’alumnes s’ha duplicat en 10 anys i va en augment.

tracking